Liams tårta

Hipp hipp hurra för mosters skatt som blir 1 år idag!
 
Liams tårta
 
Tårtbotten, tryck HÄR
 
Fyllning 1 Vit chokladmousse
  • 1,5 + 0,5 dl alpro soyavisp
  • 1 äggula
  • 0,5 dl rörsocker
  • 80 g vit choklad från ichoc
Fyllning 2 citron cheesecake
  • 1,5 dl alpro soyavisp
  • 0,5 dl lemoncurd
  • 50 g cream jeezly från Astrid & aporna
Vaniljspackling
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl florsocker
  • 1,5 tsk hett vatten
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så här:

  1. Följ receptet till tårtbotten.
  2. Gör vit chokladmousse. Vispa den större mängden soyavisp hårt och ställ svalt.
  3. Vispa äggula och rörsocker pösigt i en kastrull. Värm ett par minuter under ständig omrörning. Tillsätt den kvarvarande soyavispen. Ta från värmen och bryt ner chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt svalna.
  4. Vispa ner chokladblandningen i soyavispen. Ställ svalt och gör den andra fyllningen.
  5. Vispa soyavisp hårt. Tillsätt lemoncurd och Cream jeezly, Vispa till ett jämnt fluff. 
  6. Dags att fylla tårtan. Jag fyller alltid tårtan i springformen och täcker med plastfolie över natten. Tårtan blir saftigare och kanterna blir jämnare.
  7. Samma dag tårtan ska serveras spackla med ett tunt lager vanilj. Täck med marsipan och garnera efter tycke och smak. 
 
 

 

 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0