Brunch

Brunch
Krämig lax med spaghetti, Fake Banoffee pie, Godaste fröknäcke och Stekt potatis, bacon, ägg
 

Fake Banoffee pie

Denna söta efterrätt görs med kondenserad mjölk och vispgrädde. Har gjort en variant med kolasås och marängtäcke istället. Blev inte så dumt!
 
Fake Banoffee pie
  • 400 g oliv digestivekex (finns många märken av digestivekex som innehåller mjölk)
  • 125 g mjölkfritt margarin
  • 2 st bananer

Kolasås

  • 1 dl socker
  • 0,5 dl planti creamy cooking (havregrädde)
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 g mjölkfritt margarin
Marängtäcke
  • 2 äggvitor
  • 1,5 dl socker
 
Gör så här:
  1. Krossa digestivekexen med mortel eller mixer.
  2. Smält margarinet och blanda ihop med digestive.
  3. Tryck ut kexblandningen i en springform ca 24 cm i diameter. Viktigt att trycka till ordentligt så att den blir kompakt.
  4. Grädda i ca 8-10 minuter på 175 grader. Ställ svalt.
  5. Gör kolasåsen. Häll alla ingredienser i en kastrull och småkoka under omrörning ca 10-15 minuter. Låt svalna.
  6. Gör marängtäcke. Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa ytterligare 1 min.
  7. Nu är det dags att sätta ihop pajen. Skiva bananerna. Lägg på kexbotten. Häll över kolasåsen. Klicka över marängen.
  8. Bränn marängen eller grädda i ugnen i några minuter.
 

Krämig lax med spaghetti

 Snabb, lättlagad och så gott!
 
Krämig lax med spaghetti 2 pers
  • 3-4 dl planti creamy cooking (havregrädde)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 röd lök
  • 300 g rökt lax
  • havssalt
  • oregano
  • körsbärstomater
  • 2 port spaghetti
Gör så här:
  1. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hacka löken fint och fräs den tillsammans med lite margarin i en kastrull.
  3. Häll på havregrädden och tomatpurén.
  4. Låt sjuda i 5 minuter under omrörning. Tillsätt salt och oregano. Ta kastrullen från värmen.
  5. Dela laxen i lagom stora bitar. Rör ner laxbitarna i kastrullen.
  6. Lägg upp spaghettin i en djup stor tallrik och häll över laxsåsen. Garnera med tomater och lite oregano.

.

 
 
 

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0