Chokladbiscotti med citron & nötter

Italiensk skorpa som går att variera i oändligheter. Perfekt litet tilltugg till kaffet.
 
Chokladbiscotti med citron & nötter
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • Rivet skal av 1 citron
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 100 g mjölkfri choklad
  • 50 g grovhackade hasselnötter
Gör så här:
  1. Vispa margarin och socker fluffigt.
  2. Tillsätt ägget och det rivna skalet av citronen.
  3. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Tillsätt därefter i margarinblandningen.
  4. Hacka nötter och choklad och vänd ner i smeten.
  5. Dela degen på 3 och rulla till plåtlånga längder. Lägg på bakplåtspapper och platta till litegrann.
  6. Grädda på 175 grader, ca 15 minuter. Låt svalna något och skär i diagonala bitar.
 

Pariserbullar med hemkokt vaniljkräm

Kärt barn har många namn. Är själv uppväxt med pariserbullar en del säger mariabullar eller sockerbulle. Detta är i alla fall en klassiker som tilltalar de flesta.
 
Pariserbullar med hemkokt vaniljkräm 30-35 st
  • 50 g jäst
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl oatly havremjölk
  • 2 dl havregrädde (planti creamy cooking)
  • 1 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 krm hjortronsalt
  • 1 ägg
  • ca 13 dl vetemjöl
Fyllning vaniljkräm
  • 1 dl havremjölk
  • 3 dl havregrädde (planti creamy cooking)
  • 4 msk socker
  • 4 msk ljus maizena
  • 4 äggulor
  • 0,5 tsk vaniljpulver (jag vill ha mycket smak, smaka och testa er fram)
Gör så här:
  1. Smula ned jästen i en degbunke eller assistent.
  2. Smält margarinet i en kastrull och häll över havremjölken och havregrädden. Låt det bli fingervarmt.
  3. Häll margarinblandningen över jästen och rör om.
  4. Tillsätt socker, salt, hjortronsalt, ägg och största delen av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Strö över lite mjöl över degen och täck med bakduk. Låt vila 1,5-2 h.
  5. Gör under tiden vaniljkrämen. Häll upp alla ingredienser utom vaniljpulver i en kastrull. Vispa till en jämn smet.
  6. Värm på svag värme under ständig omrörning. Det får inte koka. När krämen tjocknat efter ca 10-15 minuter ta från värmen och rör ner vaniljpulver. Fortsätt vispa krämen ca 5 minuter. Ställ krämen svalt.
  7. Ta upp degen på bakbord. Jag brukar dela degen i jämnstora bollar, fick ut ca 30-35 st. Kavla därefter ut bollarna och lägg på en klick vaniljkräm. Nyp ihop kanterna och lägg bullen med den sidan nedåt i en aluminiumform. Låt jäsa övertäckt ca 20 minuter. Grädda i 225 grader ca 8 minuter. Innan servering pensla med smält margarin och doppa i strösocker.
 
 

Nötkladdis

Ibland vill man bara ha choklad! Denna efterrätt slänger man ihop i ett nafs.
 
Nötkladdis 5 st
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
Topping: 150 g mjölkfri choklad, 1-1,5 dl nötter och bär. Har använt cashewnötter, mandel, hasselnötter, russin och tranbär.
 
Gör så här:
  1. Smält margarinet i en kastrull.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda ner resten av ingredienserna i äggblandningen.
  4. Smörj och bröa småformer alt en springform ca 22 cm i diameter.
  5. Grädda i ca 10 minuter, 175 grader.
  6. Hacka nötter, russin, tranbär fint.
  7. Smält chokladen över ett vattenbad och rör ner nötter och bär. Fördela över kladdkakan.
 
 
 

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0