Choklad- & kolapaj

Smarrig och mäktig paj med ett tjockt lager kola. Grundreceptet kommer från tidningen Hembakat.
Choklad- & kolapaj
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 dl florsocker
  • 2 äggulor
Kolafyllning
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl farinsocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl planti creamy cooking (fd Carlshamn gott i maten)
  • 100 g mjölkfri choklad
Gör så här:
  1. Arbeta ihop alla ingredienser till pajbotten. Tryck ut degen i en form ca 29 cm i diameter.
  2. Nagga med en gaffel för att undvika luftbubblor under gräddningen. Förgrädda ca 20 min på 175 grader.
  3. Gör kolafyllningen. Smält margarinet i en kastrull. Rör ner resten av ingredienserna. Låt småkoka i ca 5 minuter. Häll kolasmeten på pajskalet. Grädda i ca 7 minuter.
  4. Låt pajen svalna något, strö därefter på grovhackad choklad. Ställ pajen i kylen innan servering.
 

 

 
 

Fin och saftig sockerkaka

 Fin och saftig sockerkaka
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl planti creamy cooking (fd Carlshamn gott i maten)
  • 100 g mjölkfri choklad
Gör så här:
  1. Vispa margarin och socker poröst.
  2. Tillsätt äggen och vispa.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.
  4. Tillsätt havregrädden (planti) och grovhackad choklad, rör smeten jämn.
  5. Smörj och bröa en hålform. Grädda i 175 grader ca 40 minuter.
 

Chokladmousse med brända mandlar

Brända mandlar tillsammans med len chokladmousse. Pricken över i:et när den serveras i en chokladskål.
 
Chokladmousse med brända mandlar ca 8 st

Chokladskål

  • 200 g mjölkfri choklad
  • ballonger

Chokladmousse

  • Klicka HÄR (receptet kommer då längst ner på sidan)
Brända mandlar
  • 100 g mandlar
  • 0,75 dl socker
  • 3 msk vatten
Gör så här:
  1. Smält chokladen över vattenbad. Blås upp ca 8 ballonger lite grann. Låt chokladen svalna något. Doppa toppen av ballongen i chokladen. Ställ ballongen med chokladen uppåt i ett glas, låt svalna lite. Innan chokladen stelnat helt ställ ballongen med chokladen neråt på ett bakplåtspapper. När chokladen stelnat helt, sätt en tejpbit på ballongen och stick ett hål. Ta bort ballongen. Nu är chokladskålarna färdiga.

 

  1. Gör moussen. Recept och beskrivning genom att klicka på länken ovan.
  2. Rosta mandlar i en stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt de rostade mandlarna och koka tills det sockar sig, ca 3 minuter. Häll upp mandlarna på ett bakplåtpapper, låt svalna och grovhacka de se sedan.
  3. Skeda upp moussen i chokladskålarna, strö hackade mandlar över.
 
 

 

 

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0