Äppelkladdkaka

Receptet kommer från recepten.se, lite småjusteringar är gjorda. Så god, perfekt i äppeltider!
Äppelkladdkaka
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk råsocker

Äppelkompott

  • 5-6 äpplen
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 0,5 msk kanel

Gör så här:

  1. Smält margarinet i en kastrull och ta bort från värmen.
  2. Tillsätt äggen, socker, sirap och vaniljsocker. Vispa till en jämn smet.
  3. Häll ner vetemjölet, blanda väl.
  4. Häll smeten i en smord form ca 24 cm i diameter.
  5. Gör äppelkompotten. Skala äpplena och skär i bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med margarin och kanel. Sjud så att äpplena mjuknar.
  6. Fördela äpplena över smeten och strö därefter råsocker över kakan.
  7. Grädda på 175 grader ca 20 minuter.

 

 

Häxfingrar

 Häxfingrar
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • 2 ägg
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • Garnering: Kakao, rostade pumpakärnor

Gör så här:

  1. Blanda socker, vaniljsocker, florsocker och ägg (förutom vitan från ett ägg) i en assistent.
  2. Blanda ner margarinet och tillsätt vetemjölet. Ska bli en jämn och fin deg.
  3. Låt degen vila i en påse i kylskåpet 1 h.
  4. Rulla degen till långa fingrar och skär lite skåror här och var. Använd pumpakärnor som nagel. Pensla fingrarna med den överblivna äggvitan.
  5. Grädda fingrarna på bakplåtspapper i ca 10 minuter på 175 grader.
  6. Pensla fingrarna med lite kakao.
 

White chocolate muffin

Har äntligen hittat en god vit mjölkfri choklad. Har än så länge testat det i en brownie och dessa muffins. Är riktigt nöjd med smaken!
White chocolate muffin, 12 stycken
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smält mjölkfritt margarin
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 80 g grovhackad vit mjölkfri choklad
Gör så här:
  1. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Blanda i det smälta margarinet. Rör om.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
  4. Klicka ut smeten i formar. Grädda på 200 grader, ca 10 minuter. Kakan ska vara något lös i mitten.
  5. Låt svalna.
 
 

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0