Äppelkladdkaka

Receptet kommer från recepten.se, lite småjusteringar är gjorda. Så god, perfekt i äppeltider!
Äppelkladdkaka
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk råsocker

Äppelkompott

  • 5-6 äpplen
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 0,5 msk kanel

Gör så här:

  1. Smält margarinet i en kastrull och ta bort från värmen.
  2. Tillsätt äggen, socker, sirap och vaniljsocker. Vispa till en jämn smet.
  3. Häll ner vetemjölet, blanda väl.
  4. Häll smeten i en smord form ca 24 cm i diameter.
  5. Gör äppelkompotten. Skala äpplena och skär i bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med margarin och kanel. Sjud så att äpplena mjuknar.
  6. Fördela äpplena över smeten och strö därefter råsocker över kakan.
  7. Grädda på 175 grader ca 20 minuter.

 

 

a n n i k a
2015-10-30 @ 19:46:57
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Mumsigt :D

Cassandra Haraldsson
2015-11-05 @ 20:34:46
URL: http://sensor.blogg.se/

Mums!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0