Chocolate cupcakes

Snabba, enkla och så goda chokladcupcakes.
 
Chocolate cupckes, 8 stora
 
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 100 g mjölkfri choklad
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk kaffe (går att utesluta, ta ev lite vatten istället)
Topping
 
  • 100 g Cream jeezly (Astrid & Aporna)
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • ca 3 dl florsocker
  • 2 msk kakao

Gör så här:

  1. Smält margarinet i en kastrull och ta från värmen. Rör ner chokladen och rör tills allt blandats ihop.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao.
  4. Blanda tillsammans med äggsmeten.
  5. Tillsätt chokladblandningen och kaffet, blanda väl.
  6. Fyll muffinsformar till 2/3 med smeten. Jag använder alltid en muffinsform jag ställer pappersformarna i.
  7. Grädda i ca 15 minuter, 175 grader.
  8. Gör under tiden toppingen. Vispa ihop alla ingredienser och ställ sedan kylskåpskallt.
  9. När muffinsen svalnat, spritsa eller klicka på toppingen.

 

 
 
 
 

Stora sega maränger

 
Favorit i repris! Gör garanterat succé som tillbehör till marängsviss, eller servera dem som de är.
 
Stora sega maränger, 8 stycken
 
  • För recept tryck HÄR
Gör så här:
  1. Följ receptet. Klicka ut stora maränger på bakpappersklädd plåt.
  2. Grädda i ca 1 h, 150 grader. Låt svalna. Blir som godast dygnet efter.
 
 

Erics tårta no.2

Grattis min fina kille på 11 årsdagen!
Eric är anledningen till att denna blogg finns, varit mjölkallergiker sen 4 års ålder. Älskar dig min solstråle. Denna tårta görs med fördel dagen innan.
 
Erics tårta no.2
 
Följ receptet till tårtbotten, tryck HÄR
 
Fyllning 1 Hemkokt vaniljkräm, tryck HÄR (blir mycket men går utmärkt att frysa till senare användning)
 
Fyllning 2 Chokladmousse
  • 2,5 dl alpro soyavisp
  • 1 äggula
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl planti creamy cooking
  • 100 g mjölkfri choklad
Vaniljspackling , tryck HÄR
 

Gör så här:

  1. Gör tårtbotten enligt receptet. Ett tips är att göra den några dagar innan och frysa den. Lättare att skära, och tårtan går snabbare att slänga ihop.
  2. Gör vaniljkrämen enligt receptet.
  3. Gör chokladmoussen. Vispa soyavisp hårt och ställ svalt.
  4. Vispa äggula och socker pösigt i en kastrull. Värm ett par minuter under ständig omrörning. Tillsätt planti och sjud ett par minuter.
  5. Ta från värmen och rör ner chokladen. Låt svalna.
  6. Vispa ner chokladblandningen i soyavispen.
  7. Dags att fylla tårtan. Dela i 3 delar. Får att få tårtan någorlunda jämn tar jag den botten som är överst i formen och lägger den underst. Tänk upp- och- ner. Fyller tårtan i springformen och packar in i plastfolie och ställer kylskåpskallt över natten. Ta fram tårtan och bred ett tunt lager med vaniljspackling, främst på toppen. Tårtan täcks med sugarpaste och dekorationerna är gjorda i marsipan och sugarpaste.

     
 
 
 

 

 

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0