Nougathjärta

 
Favorit i repris.
 
Nougathjärta
 
  • Recept, tryck HÄR
  1. Följ recpetet, men tryck ut smeten i en form ca 20 cm i diameter. Grädda i 15 minuter.
 

Kärleksmums tårta

Alla hjärtans dag, självklart ska det firas. Ursprungsrecept kommer från Leila Lindholm.
 
Kärleksmums tårta
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 dl vatten
  • 150 g smält mjökfritt margarin
  • 100 g mjölkfri choklad
Glasyr
  • 1 dl alpro soyavisp
  • 1msk kaffe
  • 100 g mjölkfri choklad
  • kokos
Gör så här:
 
  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
  3. Tillsätt vatten och det smälta margarinet.
  4. Klä en form ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
  5. Häll i smeten och strö hackad choklad över.
  6. Grädda i ca 15 minuter, 200 grader. Låt svalna
  7. Gör glasyren. Koka upp soyavsisp och kaffe. Ta från värmen och rör ner chokladen. Rör tills chokladen smält.
  8. Häll glasyren över kakan och strö över kokos. Ställ kylskåpskallt.
 

Mjölkfri after eight tårta

Är mintchoklad favorit, ja då är denna tårtan en succé. Mäktig tårta så en liten bit räcker. Den klassiska after eight asken är inte mjölkfri. Hittade ett alternativ som smakar precis likadant (jag är inte mjölkallergiker så jag kan jämföra:). Tror jag hittade denna på EKO.
 
Mjölkfri after eight tårta
  • 175 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl socker
  • 1 dl oboy
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 200 g smält mjölkfri choklad
  • en ask mintchoklad (se bild). Hittar ni inte denna sorten använd mjölkfri mintchoklad.
Garnering: jordgubbar
 
Gör så här:
  1. Vispa margarin och socker poröst. Tillsätt därefter oboy och sirap.
  2. Vispa i äggen.
  3. Rör ner mjöl och den smälta chokladen.
  4. Häll smeten i en bakpapperskädd form ca 20 cm i diameter. Grädda i ca 20 minuter, 175 grader. Kakan ska vara lite lös i mitten.
  5. Lägg på mintplattorna och låt svalna. Garnera efter tycke och smak.
 

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0