Chocolate cinnamon buns

Fick en massa glasyr över från en tårta. Testade det som fyllning i bullar och det gick hem!
 
Chocolate cinnamon buns
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl havremjölk
  • 2 dl planti creamy cooking (havregrädde)
  • 50 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 1,5 tsk kanel
  • ca 13 dl vetemjöl
Chokladfyllning
  • 2,5 dl alpro soyagrädde
  • 6 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 200 g mjölkfri choklad
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 msk vaniljsocker
Gör så här:
  1. Börja med chokladfyllningen. Vispa äggulor, socker och grädde i en kastrull. Värm på svag värme under ständig vispning. Smeten ska tjockna.
  2. Ta kastrullen från värmen och tillsätt choklad, margarin och vaniljsocker. Rör smeten slät.
  3. När smeten har svalnat, vispa den fluffig. Ställ i kylskåp.
  4. Gör bulldegen. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt havremjölken och havregrädden. Värm till 37 grader.
  5. Lös jästen i en degbunke och tillsätt margarinblandningen under omrörning.
  6. Rör därefter ner salt, socker, kanel och nästan all vetemjöl, spara 2 dl till utbakningen. Arbeta degen smidig. Täck med bakduk och jäs till dubbel storlek.
  7. Stjälp upp degen på bakbord och arbeta den smidig.
  8. Dela degen i två delar. Kavla ut till en rektangulär platta. Bred på chokladfyllningen. Rulla samman degen och skär i jämnstora bitar. Lägg i bullformar. Låt jäsa under bakduk ca 30-45 minuter.
  9. Pensla med uppvispat ägg, strö på rörsocker och hackad flagad mandel. Grädda på 200 grader ca 10 minuter.
 

Drömtårta med crisp

En klassiker som har lika många namn som den går att variera. Går snabbt att slänga ihop och tilltalar de flesta. Limegrädden är pricket över i:et. Blir bara godare om den får stå i kylskåpet över natten.
 
Drömtårta med crisp
Marängbotten
  • 4 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 3 dl Kellogg´s rice krispies
Kräm
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 4 äggulor
  • 1 dl alpro soyagrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl socker
Limegrädde
  • 2,5 dl alpro soyagrädde
  • 1-1,5 dl limecurd
  • Garnering jordgubbar
Gör så här:
  1. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  2. Vispa ner sockret och blanda därefter försiktigt ner rice krispies.
  3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd form ca 30¤30 cm.
  4. Grädda på 125 grader ca 60 minuter. Låt svalna.
  5. Gör krämen. Koka ihop alla ingredienser i en kastrull under ständig vispning. Krämen tjocknar. Låt svalna.
  6. Dela marängbotten i två delar och bred på krämen på ena halvan och lägg på den andra halvan.
  7. Gör limegrädden. Vispa soyagrädden hårt och blanda därefter i limecurd. Bred på marängtårta och garnera med jordgubbar.
 
 

Heavenly chocolate cake

Chokladälskarens favorit! Snabb, enkel och så god.
Heavenly chocolate cake 
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
Glasyr
  • 2 dl planti creamy dessert (havregrädde)
  • 1 dl ljus sirap
  • 150 g mjölkfri choklad
  • 1 msk vaniljsocker
Garnering
  • Nötter, minimarshmallow, skittles. Bara fantasin som sätter gränser:)
Gör så här:
  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner alla torra ingredienser i äggsmeten, tillsätt därefter det smälta margarinet.
  3. Häll smeten i en smord form ca 26 cm i diameter. Grädda på 175 grader ca 30 minuter. Kakan ska vara något lös i mitten. Låt svalna.
  4. Gör glasyren. Koka upp havregrädden och sirap. Ta från spisen och tillsätt choklad och vaniljsocker. Blanda väl. Låt svalna.
  5. Bred glasyren över tårtan och garnera därefter. Värt att notera, skittles blir hårda om tårtan sedan ställs i kylskåpet. För mjukare variant använd hackad wiernouagat istället.
 
 
 

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0