Raw jordgubbscheesecake

Älskar vanlig cheesecake och har längtat efter att få tid att göra en "raw" sådan. Inspiration till denna är hämtad från flera olika recept. Denna görs minst en dag innan. Supersmarrig!.
 
Raw jordgubbscheesecake
 

Botten

  • 60 g naturella pistagenötter
  • 10 dadlar
  • 0,5 dl kokosflingor
Fyllning
  • 4 dl cashewnötter
  • 5 msk agavesirap
  • 3 krm vaniljpulver
  • 1,5 dl kokosolja
  • 1 liter färska jordgubbar
Gör så här:
  1. Blötlägg cashewnötterna över natten.
  2. Mixa dadlarna och pistagenötterna till en kladdig smet, tillsätt därefter kokosflingor.
  3. Klä en springform 20 cm i diameter med bakplåtspapper. Tryck ut smeten i formen.
  4. Häll av vattnet från cashewnötterna och mixa till en till en jämn och fin konsistens.
  5. Mosa jordgubbarna fint med en gaffel. Blanda därefter samman alla ingredienser till fyllningen. Häll över botten och ställ i frysen några timmar.
 
 

Raw chokladbars

Hemgjort godis är bäst och speciellt när det är raw!
 
Raw chokladars
 
  • 15 färska dadlar
  • 100 g mandlar utan skal
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 2 krm vaniljpulver
  • 80-100 g mjölkfri choklad gärna från ichoc
Gör så här:
  1. Mixa dadlarna till en slät massa.
  2. Hacka mandlarna fint.
  3. Tillsätt mandlarna, jordnötterna och vaniljpulver i dadelsmeten. Mixa ihop till en kletig smet.
  4. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Jag la ett bakplåtspapper överst och kavlade ut smeten till den tjocklek jag önskade. Lägg därefter att stelna i frysen.
  5. Smält choklad över ett vattenbad och pensla choklad på båda sidor. Skär därefter i önskade bitar. Förvara i frysen.

Raw kladdkaka

Supergod raw kladdkaka!
 
Raw kladdkaka
 

Botten

  • 4 dl naturella blandade nötter. Jag använde cashew, mandel, pekannötter, paranötter och jordnötter
  • 15 färska dadlar
  • 3 msk raw kakao
Topping
  • 3 dl naturella cashewnötter
  • 0,5 dl raw kakao
  • 0,5 dl agavesirap
  • 4 msk kokosolja
Gör så här:
  1. Mixa nötterna fint.
  2. Mixa dadlarna.
  3. Blanda samman alla ingredienser till en kladdig smet. Tryck ut i en bakpappersklädd springform ca 20 cm i diameter. Ställ i frysen.
  4. Gör toppingen. Mixa cashewnötterna tills det blir krämigt, mixa ner resten av ingredienserna.
  5. Bred toppingen på botten. Ställ åter i frysen minst några timmar innan servering. Går utmärkt att göra några dagar innan och förvara i frysen. Tänk på att tina i rumstemperatur en stund innan.
 

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0