Mjölkfri Budapesttårta

Budapestrulle som blev en tårta. Snabb att göra och går åt lika snabbt. Solklar favorit i detta hushåll!
 
Mjölkfri Budapesttårta
  • 5 äggvitor + 1 dl socker
  • 2 dl hasselnötmjöl
  • 0,5 dl maizena
  • 1 dl socker
  • 2,5 dl alpro soyavisp
  • 0,5 dl lemoncurd
  • 1 burk mandariner i sockerlag
Garnering: Smält mjölkfri choklad
 
Gör så här:
  1. Vispa äggvitor fast och tillsätt lite i taget av sockret, vispa till en fast maräng.
  2. Blanda hasselnötsmjöl, maizena och socker i en bunke.
  3. Sikta därefter ner mjölblandningen, blanda försiktigt.
  4. Bred ut smeten i två cirklar på bakpappersklädd plåt.
  5. Grädda på 175 grader i 20 min, lufta ugnen ett par sekunder och baka ytterligare 2 minuter.
  6. Låt bottnarna svalna.
  7. Vispa soya hårt och blanda därefter i lemoncurd, vispa igen.
  8. Bred soyavisp på botten och lägg mandariner ovanpå. Lägg på sista botten och ringla smält choklad ovanpå, garnera med mer soyavisp om så önskas.
 
 
 

No bake cookies

Ursprungsreceptet till dessa kommer från Jay´s baking. Jag ville ha kakorna lite nyttigare därför är vissa ingredienser utbytta. Snabba, nyttigare och goda kakor!
 
No bake cookies 10 stycken
  • 2 dl havregryn
  • 3/4 dl kallpressad kokosolja (kung markatta)
  • 3/4 dl jordnötssmör crunchy (green choice)
  • 0,5 dl agavesirap (sunny bio)
  • 3/4 dl osockrad kokosdryck (go green)
  • 1,5 msk raw kakao (rawpowder)
  • nypa salt
  • knivsudd vaniljpulver (bourbon)
Gör så här:
  1. Blanda alla ingredienser utom havregryn och vaniljpulver i en kastrull.
  2. Värm på svag värme i ca 5 minuter.
  3. Ta från värmen och tillsätt vaniljpulver och havregryn. Blanda väl.
  4. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och forma till platta små kakor.
  5. Frys kakorna och ta fram 10 min innan servering.

 

 

Kladdig kladdkaka med nougattopping

Dessa smaker gifter sig fint!
 
Kladdig kladdkaka med nougattopping
 

Kladdkaka

  • För recept klicka HÄR
Topping
  • 150 g Kokkens nougat (denna kan innehålla spår av mjölk). Spår kan innebära att den görs i en fabrik som tillhandahåller mjölk och då måste det stå kan innehålla spår av mjölk. Alternativ är Fazer wienernougat som är 100% mjölkfritt.
  • 1,5 dl hasselnötter
Gör så här:
  1. Följ receptet för kladdkaka.
  2. Rosta hasselnötter i en stekpanna ett par minuter.
  3. Hyvla eller skär nougat. Lägg på den varma kladdkakan och bred därefter lite försiktigt ut nougaten jämnt.
  4. Häll nötterna över kakan. Låt svalna. Jag föredrar denna kladdkaka lite kylskåpskall men det är en smaksak. Serveras gärna med mjölkfri vaniljglass. 

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0