Brunch

Dammsugare á la rullltårta, klicka HÄR
 
Mjölkfria Pizzabullar, klicka HÄR
 
Choklad & Hallonmuffins, klicka HÄR
 
Supergott Morotsbröd, klicka HÄR
 
Äggfria munkar, klicka HÄR
 

Äggfria munkar

Goda nygräddade munkar!
  • 10 g jäst
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl havremjölk
  • 0,5 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
Fritering: 1 liter rapsolja
 
Garnering: Socker & Kanel
                 glasyr: florsocker +vatten
 
Gör så här:
  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält margarinet i en kastrull, tillsätt havremjölken och värm till 37 grader.
  3. Häll vätskan över jästen och rör ut.
  4. Tillsätt socker och sedan vetemjöl. Arbeta degen smidig.
  5. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
  6. Kavla ut degen, ca 1/2 cm tjock. Stansa ut rundlar så stora som du själv önskar. Ta ut ett litet hål i mitten. Låt jäsa övertäckt, ca 30 minuter.
  7. Hetta upp olja i en vid kastrull. Fritera munkarna på båda sidorna, ca 30-40 sek på varje sida.
  8. Låt munkarna rinna av på lite hushållspapper, vänd dom när de fotfarande är varma i socker eller vad som önskas. Bara fantasin sätter gränser!
 

Dammsugare á la rulltårta

Dammsugare tillhör favoriten bland barnen och då blev det en stor sådan:) Perfekt att göra när sockerkaka blivit över.
 
Dammsugare á la rulltårta

Fyllning sockerkaka

  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl planti creamy cooking
Fyllning Kex
  • Halvt paket Finger Marie
Fyllning
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 0,5 dl punsch
  • 0,5 dl kakao
Marsipanlock

Garnering: 200 g mjölkfri choklad, strössel

Gör så här:
  1. Gör sockerkakan. Rör margarin och socker poröst. Tillsätt äggen.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i margarinblandningen. Rör smeten jämn.
  3. Tillsätt planti, blanda väl.
  4. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda på 175 grader, ca 40 minuter. Känn med en sticka, ska vara fast. Låt svalna.
  5. Mixa kexen fint.
  6. Mixa sönder sockerkakan. Tillsätt kexsmulorna, mjölkfritt margarin, punsch och kakao. Mixa till en fast, tjock smet.
  7. Rulla fyllningen till en korv. Kavla ut marsipanlocket så det blir lite mer fyrkantigt. Jag använde även lite extra marsipan i ändarna. Lägg fyllningen på marsipanlocket och rulla ihop.
  8. Smält chokladen över ett vattenbad. Pensla choklad över hela rullen. Strö lite strössel i ändarna. Ställ svalt.
 
 
 

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0