Biscotti med pistagenötter

Favorit i repris. Så enkelt att bara byta ut smaksättning.
 
Biscotti med pistagenötter
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 dl skalade pistagenötter
Gör så här:
  1. Vispa margarin och socker pösigt.
  2. Tillsätt ägget.
  3. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt därefter i margarinblandningen.
  4. Skala och hacka pistagenötterna. Vänd ner i smeten.
  5. Dela degen på 3 och rulla plåtlånga längder. Lägg på bakplåtspapper och platta till litegrann.
  6. Grädda på 175 grader, ca 15 -20 minuter. Ta ut och skär i sneda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåten och grädda ytterligare 5 minuter, gör sedan likadant med andra sidan.

Raw jordnötsbollar

Snabba och supergoda jordnötsbollar att slänga ihop!
 
Raw jordnötsbollar
  • 5 stycken medjooldadlar
  • 2 dl saltade eller naturella jordnötter
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 msk kokosolja

Garnering: Finhackade cashewnötter

 

Gör så här:
  1. Mixa ihop alla ingredienser till en jämn smet.
  2. Ställ i kylskåpet ca 30 minuter, tills smeten är lite fastare i konsistensen.
  3. Forma till bollar och rulla i finhackade cashewnötter.

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0