Rawfood Brownie

Gillar skarpt det här med bakverk a la rawfood. Dessa är väl kanske inte riktigt 100 % raw då jag använt färdigköpt jordnöttsmör men goda och betydligt nyttigare än mycket är dom! 
 
Rawfood Brownie
 
Botten
  • 200 g dadlar
  • 175 g blandade naturella ekologiska nötter. Jag använde jordnötter, cashew och mandlar.
  • 0,5 dl kakao
  • lite vatten
Topping
  • 1 dl ekologisk jordnötssmör
  • 3 msk kakao
  • 3 msk sirap (välj en lite nyttigare sirap ex agavesirap)
  • en nypa vaniljpulver
Gör så här:
  1. Mixa alla ingredienser till botten. Späd med lite vatten.
  2. Tryck ut smeten i en liten form.
  3. Mixa alla ingredienser till toppingen. Bred ut över botten, och ställ i frysen 1 h.
  4. Skär i önskade rutor.

Ultimate chocolate pastry

Bloggen har fyllt 1 år. Det har firats med i mitt tycke den godaste chokladbakelse jag gjort. Är brownie, chokladmousse och nutella favoriter ja då är denna helt rätt! Originalreceptet till brownien är Roy Fares.
 
Ultimate chocolate pastry, 5 stora bakelser
 

Brownie

  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl kakao
  • nya salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
Chokladmousse
  • 2 dl alpro soyagrädde
  • 0,5 dl planti creamy cooking (havregrädde)
  • 100 g mjölkfri choklad
  • 1 äggula
  • 0,5 dl socker

Hasselnötscreme

  • 200 g hasselnötter
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl florsocker
  • ca 1 dl kakao
  • 3 msk majsolja
Gör så här:
  1. Gör brownien. Smält margarinet i en kastrull. Ta från värmen.
  2. Blanda socker, kakao, salt och vaniljsocker. Tillsätt margarinet och rör om.
  3. Rör ner ett ägg i taget. Vänd ner vetemjölet och blanda till en slät smet.
  4. Bred ut smeten i en smord och bröad form ca 20¤30 cm. Grädda i ca 15-18 minuter, 175 grader. Låt svalna.
  5. Gör chokladmoussen. Vispa soyagrädde hårt. Ställ i kylskåp.
  6. Koka upp havregrädden, ta från värmen.
  7. Häll socker och äggula i en kastrull, låt sjuda under omrörning ett par minuter.
  8. Häll havregrädden över äggblandningen och vispa ihop. Låt sjuda ett par minuter under ständig vispning. 
  9. Ta från värmen och bryt ner chokladen i äggblandningen. Rör tills chokladen är helt smält. Låt svalna.
  10. Vispa ihop chokladblandningen med alpro soyagrädde. Ställ svalt.
  11. Gör hasselnötscremen. Rosta hasselnötter i ugn ca 10 minuter på 200 grader.
  12. Gnugga bort skalet på hasselnötterna i en handduk.
  13. Mixa hasselnötterna till en krämig massa. Mixa ner resten av ingredienserna tills allt är blandat.
  14. Sätt nu ihop bakelsen. Stansa ut browniebotten, med en dessertring.
  15. Fyll sedan på med chokladmousse över browniebotten. Ställ i frysen ca 1 h tills moussen stelnat. Bred ett tunt lager med hasselnötscreme på toppen. Ta bort dessertringen och garnera efter tycke och smak. Servera genast eller förvara desserten i frysen fram till 10 minuter innan servering. Fick en del browniebotten över. Skär i små bitar eller bred hasselnötscremen över och skär i önskade bitar. Hasselnötscremen går utmärkt att frysa och använda som fyllning i tårta.
 

 

 

 
 
 
 

Valentine´s Day Cake

 Valentine´s Day Cake

Botten görs enligt principen "lika delar". Ta fram 3 lika stora glas. Knäck äggen i ett glas, låt äggen stå framme en stund, får inte vara kylskåpskalla. Häll upp socker i ett glas, jag tar lite mindre socker. Mät upp vetemjöl och tillsätt ca 0,5- 1 tsk bakpulver i vetemjölet. Vill man göra chokladbotten byt ut ca 1/4 av vetemjölet till kakao. Vispa ägg och socker ordenligt poröst. Vänd ner mjölblandningen och blanda samman. Bilden visar ingredienser till en tårtbotten på 28 cm. Denna Alla hjärtans dag tårta är gjord på 4 ägg och inget kakao. Hjärtformen jag använt är ca 24 cm i diameter. Grädda ca 35 minuter på 175 grader, kolla med en sticka. Ska vara fast. Låt svalna innan den delas.

För att få tårtan jämn och snygg, tar jag den botten som är överst i formen och lägger den underst. Tänk upp-och-ner. Denna tårtbotten är perfekt att frysa och ta fram när man behöver göra en snabb tårta den är till och med lättare att skära när den varit fryst! Jag brukar fylla tårtan i springformen, packa in i plastfolie och ställa kylskåpskallat, se bild. Perfekt att göra dagen innan och sen bara garnering samma dag som den ska serveras.

 
 Fyllning 1, citrongrädde
  • 2 dl alpro soyagrädde
  • 0,5-1 dl lemoncurd
  • 1 krm vaniljpulver
Fyllning 2, vaniljkräm
Garnering
  • 2 dl alpro soyagrädde
  • 2 dl hallon
  • 4 msk florsocker.
Chokladhjärtan, godiskyssar
 
Gör så här:
  1. Gör botten enligt anvisning ovan. Dela tårtbotteni tre delar.
  2. Vispa soygrädden hårt. Klicka i lemoncurd och vaniljpulver och vispa ihop. Bred på botten och lägg på nästa.
  3. Gör vaniljkrämen enligt anvisning och bred på tårtbotten. Lägg på sista botten.
  4. Vispa soyagrädden hårt. Mixa hallon och florssocker och tillsätt i soyagrädden. Vispa ihop. Bred på tårtan och garnera med chokladhjärtan och godiskyssar.
 

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0