Triple chocolate Muffins

För chokladälskaren! Gör garanterat succé på fikabordet.
 
Triple chocolate Muffins
 
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 dl planti creamy cooking
  • 1,5 dl rapsolja
  • 80 g vit mjölkfri choklad (i choc White vanilla)
  • 70 g mjölkfri choklad
  • 100 g Fazer Wienernougat
Gör så här:
  1. Hacka all choklad i jämnstora bitar.

  2.  
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda samman alla torra ingredienser och sikta ner under omrörning i äggsmeten.
  5. Rör ner creamy cooking och rapsolja.
  6. Rör ner nästan all choklad.
  7. Häll smeten i muffinsformar. Toppa med resten av chokladen.
  8. Grädda i ca 20 minuter, 200 grader.
 

Raw easter chocolate cake

 
Fika med gott samvete i påsk, eller bara älskar raw produkter. Mycket god kaka med smak av banan, nötter och choklad, det blir inte fel.
 
Raw easter chocolate cake
 

Botten

  • 3 dl naturella cashew nötter
  • 1,5 msk raw kakao
  • 15 st dadlar. (Köper alltid de med kärna)
  • 1 msk vatten
Topping
  • 2 ekologiska bananer
  • 3 msk agave sirap
  • 4 msk kallpressad kokosolja
  • 3 msk raw kakao
  • 2 krm vaniljpulver
Garnering: Passionsfrukt, physalis
 
Gör så här:
  1. Mixa ihop alla ingredienser till botten, glöm ej att ta bort kärnan i dadlarna.
  2. Tryck ut smeten i en springform 20 cm i diameter. Ställ svalt.
  3. Mixa ihop alla ingredienser till toppingen, bred sedan på botten.
  4. Ställ i frysen minst 3 timmar. Ta fram ca 20 minuter innan servering. Garnera efter tycke och smak.
 

Kladdkaka med lakritsglasyr

För lakritsälskaren! Ursprungsrecept från Leila Lindholm.
 

Kladdkaka

  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
Lakritsglasyr
  • 2 dl alpro soyagrädde
  • 1,5 dl muscovadosocker
  • 1 dl glykos
  • 2 msk kakao
  • 100 g mjölkfri choklad
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 msk kung markatta lakritspulver
Garnering: Flingsalt
 
Gör så här:
  1. Smält margarinet i en kastrull, tillsätt majsoljan. Ta från värmen.
  2. Vispa ägg, socker och farinsocker pösigt. Rör ner margarinet.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad springform 24 cm i diameter.
  5. Grädda på 150 grader, ca 30 minuter. Ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna.
  6. Gör glasyren. Koka upp soyagrädde, muscovadosocker och glykos. Ta från värmen, tillsätt resten av ingredienserna utom margarinet. Rör väl.
  7. Tillsätt margrinet och rör till en slät smet.
  8. Bred glasyren över den avsvalna kladdkakan och toppa med lite flingsalt. Ställ svalt.

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0