Jordgubbs- och cheesecakemuffins

Stora mäktiga muffins a la Amerika mått. Detta recept kommer från boken Sött från Norstedts och omgjort till mjölkfritt. Saftiga och goda!
 
Jordgubbs- och cheesecakemuffins 10 stycken
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1,5 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1-1,5 dl planti creamy cooking
Mjölkfri Cheesecakefyllning
  • 100g Cream jeezly
  • 4 msk socker
  • 1 ägg
  • 1 krm vaniljpulver
Jorgubbar
  • ca 100 g jordgubbar
  • 2 msk socker
  • 1,5 msk ljus maizena
Strössel
  • 25 g mjölkfritt margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
  1. Gör cheesecakefyllningen först. Vispa alla ingredienser luftigt. Ställ åt sidan.
  2. Gör sedan strössel. Smält margarinet, ta från värmen och tillsätt resten av ingredienserna. Blanda väl.
  3. Gör muffinssmeten. Vispa margarin och socker pösigt.
  4. Tillsätt äggen och sedan planti creamy cooking.
  5. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i äggblandningen. Blanda väl.
  6. Fyll smeten till hälften i stora muffinsformar, ställ gärna i en muffinsform för stadga.
  7. Skiva jordgubbar fint och blanda ihop med socker och maizena.
  8. Lägg ett lager jordgubbar i muffinsen. Häll sedan cheesecakefyllningen över.
  9. Fyll på med mer smet och avsluta med strössel.
  10. Grädda i ca 35 minuter, 175 grader. Känn med en sticka.

Drömmar

Spröda,  lätta kakor som smälter i munnen
 
Drömmar ca 25 stycken
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl rapsolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornsalt
Gör så här:
  1. Vispa margarin, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt oljan under vispning.
  2. Blanda mjöl och hjorthornsalt och rör sedan ner i degen. Blanda väl.
  3. Forma till runda kulor. Lägg på bakplåtspapper.
  4. Grädda i ca 15 minuter, 150 grader.
 

Choklad- och lakritssnittar

Choklad och lakrits gifter sig fint!
 
Choklad- och lakritssnittar
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 3 msk sirap
  • 1 dl frun farin
  • 2 msk kakao
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 msk kung markatta lakritspulver
  • 50 g mjölkfri choklad
Gör så här:
  1. Blanda ihop alla ingredienser utom chokladen till en deg.
  2. Grovhacka chokladen och tillsätt i degen.
  3. Rulla degen på mjölat bakbord till två plåtlånga längder. Platta till litegrann.
  4. Grädda i ca 15 minuter, 175 grader. Låt kakan svalna något skär sedan i sneda snittar.

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0