Raspberry & Vanilla Chiapudding

Perfekt snabbt, nyttigt och gott mellanmål/dessert
 
Raaspberry & Vanilla Chiapudding, 3 små bägare
  • 4 dl alpro mild & krämig vanilj (gjord på soja)
  • 3 msk chiafrön
  • 1 dl hallon
  • 1 msk kokossocker
Garnering: Hallon & Nötter
 
Gör så här:
  1. Blanda ihop alpro och chiafrön. Häll upp i små bägare
  2. Mosa hallonen fint och tillsätt kokossocker. Blanda. Fördela hallonmoset över chiapuddingen. Ställ kylskåpskallt ett par timmar. Innan servering garnera med hallon och nötter 
 
 

Liams tårta

Hipp hipp hurra för mosters skatt som blir 1 år idag!
 
Liams tårta
 
Tårtbotten, tryck HÄR
 
Fyllning 1 Vit chokladmousse
  • 1,5 + 0,5 dl alpro soyavisp
  • 1 äggula
  • 0,5 dl rörsocker
  • 80 g vit choklad från ichoc
Fyllning 2 citron cheesecake
  • 1,5 dl alpro soyavisp
  • 0,5 dl lemoncurd
  • 50 g cream jeezly från Astrid & aporna
Vaniljspackling
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl florsocker
  • 1,5 tsk hett vatten
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så här:

  1. Följ receptet till tårtbotten.
  2. Gör vit chokladmousse. Vispa den större mängden soyavisp hårt och ställ svalt.
  3. Vispa äggula och rörsocker pösigt i en kastrull. Värm ett par minuter under ständig omrörning. Tillsätt den kvarvarande soyavispen. Ta från värmen och bryt ner chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt svalna.
  4. Vispa ner chokladblandningen i soyavispen. Ställ svalt och gör den andra fyllningen.
  5. Vispa soyavisp hårt. Tillsätt lemoncurd och Cream jeezly, Vispa till ett jämnt fluff. 
  6. Dags att fylla tårtan. Jag fyller alltid tårtan i springformen och täcker med plastfolie över natten. Tårtan blir saftigare och kanterna blir jämnare.
  7. Samma dag tårtan ska serveras spackla med ett tunt lager vanilj. Täck med marsipan och garnera efter tycke och smak. 
 
 

 

 
 
 
 

Raw caramel bars

Smarrigt goda & nyttiga raw bars med en touch av banan.
 
Raw caramel bars
 
Botten
  • 2,5 dl ekologiska cashewnötter
  • 10 medjooldadlar
Mellan
  • 1 dl kokosmör (se bild)
  • 0,5 dl kokosolja
  • 7 medjooldadlar
Toppen
  • 1 ekologisk banan
  • 0,5 kokosolja
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 msk raw kakao
Garnering: Hallon
 
Gör så här:
  1. Botten: Mixa cashewnötterna till ett mjöl. Lägg i medjooldadlarna och mixa till en kladdig massa. Tryck ner jämnt i en form och ställ kylskåpskallt.
  2. Mellanlagret:  Mixa alla ingredienser till en kladdig massa. Bred ut ovanpå botten, ställ kylskåpskallt igen.
  3. Toppen: Mixa alla ingredienser till en slät massa, och bred ut överst. Ställ kylskåpskallt och skär sedan i önskade bitar. Garnera med hallon.
 
 
 

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0