Kokosmums

 
Snabba och lättgjorda kokosmums/gräddbullar. Mjölkfri och glutenfri. Receptet till dessa har jag hittat på recepten.se. Är inte så förtjust i gelatinpulver så någon gång kommer jag göra kokosmums med ett vegetabiliskt gelésocker. Går bra att frysa dessa.
 
Kokosmums
  • 1 äggvita
  • 4,5 dl socker
  • 0,75 dl florsocker
  • 1,5 dl kallt vatten
  • 1,5 dl kokhett vatten
  • 1,5 msk gelatinpulver
  • garnering kokos med några droppar gul karamellfärg
Gör så här:
  1. Häll socker, florsocker och äggvita och det kalla vattnet i en bunke. Använd gärna en assistent då smeten ska vispas länge. Blanda lite lätt.
  2. Rör ut gelatinpulvret i det kokheta vattnet. Får inte vara några klumpar.
  3. Tillsätt gelatinblandningen till sockerblandningen.
  4. Vispa i ca 25 minuter. Smeten ska vara fast och fluffig
  5. Häll lite av den färgade kokosen i en form ca 30*30 cm. Klicka ut smeten och täck med nästan resten av kokosen.
  6. Låt smeten stå kallt ca 3 timmar tills den stelnat. Skär i önskade rutor. Doppa snittytorna i kokos så att hela bitarna blir täckta. Förvaras svalt, går bra att frysa.

Chokladbakelse med den godaste frosting ever

Fick precis reda på att en viktig person i mitt liv väntar barn. Det måste givetvis firas!
 
Chokladbakelse med den godaste frosting ever
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl gott i maten (havregrädde)
  • rivet skal av apelsin
  • 4 msk kakao
Frosting
  • 8 dl florsocker
  • 2 dl kakao
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl soyagrädde
  • 1 msk vaniljsocker
Gör så här:
  1. Rör margarin och socker poröst.
  2. Tillsätt äggen under omrörning. Rör ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och smaktillsats. Blanda väl.
  3. Tillsätt grädden och rör om. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 1,5 liter. Jag använde en vanlig hålform.
  4. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.
  5. Gör frostingen. Blanda alla ingredienser i en matberedare. Smeten ska bli slät.
  6. När kakan svalnat, skär i önskade bitar. Spritsa frostingen på kakan. Jag använde vit sockermassa som dekoration.

Moussetårta med browniebotten

 
Moussetårta med browniebotten

Browniebotten

  • 100 g mjölkfri choklad
  • 250 g mjölkfritt margarin
  • 3,5 dl socker
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
Mousse
  • 2,5 dl alpro soyagrädde
  • 100 g mjölkfri choklad
  • 1 ägggula
  • 0,5 dl havregrädde
  • 0,5 dl socker
Gör så här:
  1. Smält margarinet i en kastrull. Ta från värmen och rör i choklad och socker. Låt svalna.
  2. Tillsätt äggen och blanda väl. Rör ner mjölet.
  3. Häll smeten i smord och bröad springform ca 26 cm i diameter.
  4. Grädda i 175 grader i ca 25- 30 minuter. Låt svalna.
  5. Gör moussen. Vispa äggula och sockret.
  6. Koka upp havregrädden och tillsätt därefter äggsmeten under ständig omrörning. Sjud smeten tills den tjocknar något, får ej kokas. Ta från värmen och tillsätt choklad och blanda väl.
  7. Låt smeten svalna tillsätt sedan den vispade grädden. Blanda.
  8. Häll moussen över den svalna browniebotten. Ställ i frysen minst 4 h.
 

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0