Wienernougatglass på mandelbotten

Det har varit barnkalas med endast en mjölkallergiker. Allt i bakverk och matlagning här hemma är alltid mjölkfritt. Då soja och havre kan ha en viss speciell smak för oss icke mjölkallergiker gäller det att trolla lite extra. Detta gäller speciellt när man har massa barn på besök som jag skulle vilja säga är den bästa testpanel, alltid uppriktiga och ärliga:) 2/3 gillade denna efterrätt, den blev bra men kan hålla med om att sojasmaken går igenom lite. Nästa gång ska jag tillsätta lite kakao i smeten. Väljer ändå att lägga upp receptet är man van vid dessa produkter fungerar den bra. Det viktigaste var ändå att min son älskade den:)

Wienernougatglass på mandelbotten

Mandelbotten

  • 100 g malen sötmandel
  • 4 äggvitor
  • 1 dl socker
Wienernougatglass
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 5 dl alpro soyagrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 paket Fazer wienernougat á 210 gram spara lite garnering
  • Garnering chokladsås, wienernougat
Gör så här:
  1. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt socker och blanda.
  2. Rör ner den malda sötmandeln.
  3. Bred ut smeten i bakpappersklädd springform ca 24 cm i diameter. Grädda i ca 25 minuter, 175 grader. Låt svalna.
  4. Gör glassen. Vispa soyagrädden hårt.
  5. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt den vispade soyagrädden.
  6. Rör ner grovhackad wienernougat och blanda smeten väl.
  7. Häll smeten över mandelbottnen och ställ i frysen ca 4 timmar. Garnera med hackad wienernougat, chokladsås. Finns mjölkfri chokladsås att köpa, jag gjorde en hemmagjord.
 

 

American brunch

Älskar Amerika! Här kommer tips på några klassiker.
American muffin, American pancake och en snabb smoothie.

American pancake

Underbart goda och mäktiga amerikanska pannkakor.
 
American pancake
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 msk socker
  • 1,5 dl havremjölk
  • 1 dl havregrädde (planti)
  • 1 ägg
  • Mjölkfritt margarin till stekning
  • lönnsirap och bär

 Gör så här:

  1. Rör ihop vetemjöl, bikarbonat, vaniljpulver och socker.
  2. Tillsätt havremjölk och havregrädde
  3. Vispa ner ägget i smeten.
  4. Stek små runda plättar.
  5. Servera med lönnsirap och bär.

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0