Frozen chocoholic dream

 
 
Tanken var att göra en mjölkfri cheesecake men det blev inte bra! Den soyabaserade cream cheese smakade förfärligt. Det blev en chokladvariant istället och det ångrar jag inte! Nyår idag men också min mans födelsedag.
Vill önska alla som tittat inom här ett riktigt Gott nytt år!
Frozen chocoholic dream
  • 300 g digistivekex (oliv)
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 0,5 dl kokande vatten
  • 0,5 dl gelesocker multi
  • 5 dl alpro soyagrädde
  • 400 g mjölkfri choklad
  • 210 g Fazer wienernougat (1 st ask)
  • Garnering choklad, hallon
Gör så här:
  1. Krossa digestivekexen fint. Smält margarinet och häll över kexmassan. Blanda.
  2. Tryck ut  kexmassan i en springform ca 24 cm i diameter. Grädda ca 10-15 minuter, 175 grader. Ställ svalt.
  3. Koka upp vatten och tillsätt gelésocker. Småkoka ca 3 minuter under lite omrörning. Ställ svalt.
  4. Vispa soyagrädden hårt och häll i det avsvalnade gelévattnet. Blanda väl.
  5. Smält chokladen över ett vattenbad.
  6. Ta hälften av grädden och rör ner chokladen. Häll chokladblandblandningen över kexbotten, ställ i frysen.
  7. Smält wienernougaten över ett vattenbad. Ta resten av grädden och blanda ner nougaten. Ta springformen från frysen och häll nougatgrädden överst. Ställ tillbaka i frysen. Låt stå i minst 2 h.
  8. Garnera efter tycke och smak. Har provat en ny choklad från i choc som jag gjorde chokladkyssar av. Kan varm rekommenderas. 
 
 
 

 

 

Chocolate cake with coffee glaze

Denna chokladkaka med mycket kaffesmak tilltalar kanske mer vuxenpubliken. Görs den med ett riktigt gott nespresso kaffe, ja då är det en hit! Receptet har jag lånat rakt av från en gammal Cooptidning, tillhör kanske inte vanligheten när jag bakar:)
 
Chocolate cake with coffee glaze
  • 100 g mjölkfri choklad
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker

 

Glasyr
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl muskovadosocker
  • 1 dl Nespresso Arpeggio
  • 0,5 dl havregrädde
  • 100 g mjölkfri choklad
Garnering: 1-2 dl rostade hasselnötter, kakao
 
Gör så här:
  1. Smält chokladen över ett vattenbad.
  2. Vispa margarin och socker pösigt. Vispa i äggen ett i sänder.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt därefter i margarinblandningen. Blanda.
  4. Rör till sist ner den smälta chokladen i blandningen.
  5. Smörj och bröa en springform ca 26 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i ca 40 minuter, 175 grader. Kakan ska vara något lös i mitten.
  6. Gör glasyren. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Småkoka ca 10 minuter tills smeten tjocknat.
  7. Ta från värmen och bryt ner chokladen i glasyren.
  8. När kakan svalnat något, bred glasyren över. Garnera med rostade hasselnötter och pudra kakao över.
 
 

Rocky Roadtårta

Man tager vad man haver, bara fantasin sätter gränser här. Detta tillhör nog favoriten bland allt julgodis.
 
Rocky Roadtårta
  • 400 g mjölkfri choklad
  • 50 g rostade hasselnötter
  • 50 g skållad mandel
  • 50 g naturella cashewnötter
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 0,5 dl honung
  • 200-300 g digestivekex oliv
  • en näve flerfärgade minimarshmallows
  • kakao
Gör så här:
  1. Rosta hasselnötterna försiktigt i en stekpanna. Grovhacka därefter hasselnötterna, mandeln och cashewnötterna.
  2. Smält margarinet i en kastrull, ta från värmen och lägg i chokladen. Rör tills chokladen smält. Blanda därefter i honungen.
  3. Tillsätt därefter nötterna.
  4. Hacka sönder digestivekexen lätt, och vänd ner i chokladblandningen.
  5. Rör i minimarshmallowsen.
  6. Häll massan i en rund bakpappersklädd form och ställ svalt.
  7. Stjälp upp, skär i önskade bitar och pudra med kakao innan servering. Går bra att frysa!

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0