Citronmuffins med cashewnötter

 Citronmuffins med cashewnötter
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl havremjölk
  • 2 dl havregrädde (Carlshamn gott i maten)
  • 1 st ekologisk citron
  • 4 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl socker
  •  8 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 100 g cashewnötter
Gör så här:
  • Smält margarinet  i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt mjölk och grädde.
  • Riv skalet av en citron och rör ner i margarinblandningen.
  • Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör därefter ner margarinblandningen.
  • Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Tillsätt de grovhackade cashewnötterna. Blanda väl.
  • Klicka ut smeten i muffinsformar. Grädda i 200 grader i ca 15-20 minuter.
 
 
 

Chokladbakelse med minimarshmallows

 
 
Barnens favorit!
 
Chokladbakelse med minimarshmallows
  • 350 g mjölkfritt margarin
  • 100 g mjölkfri mintchoklad
  • 4 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g minimarshmallows
Gör så här:
  1. Smält margarin och choklad.
  2. Blanda alla torra ingredienser, rör ner chokladblandningen.
  3. Rör ner äggen i smeten, blanda väl. Vänd därefter ner minimarshmallows.
  4. Klicka ut smeten i formar.
  5.  
  6.  Grädda i ca 10 minuter på 200 grader.
  7. Kakan ska vara lite lös i mitten. Blir som godast om dom får svalna innan servering.
 
 

Kladdig crisptårta

Familjen har en förkärlek till choklad desto kladdigare desto bättre:) Mycket god är den i alla fall
 
 Kladdig crisptårta
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl

Crisptäcke

  • 2,5 dl Alpro soya grädde
  • 100 g mjölkfri choklad
  • 2 msk sirap
  • 3-4 dl kelloggs rice krispies
Gör så här:
  1. Smält margarinet.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner resten av ingredienserna.
  3. Häll smeten i en bröad springform ca 28 cm i diameter. Jag använder nästan alltid kokos istället för ströbröd. Ger en mycket godare smak.
  4. Grädda i 15 minuter på 175 grader. Kakan ska vara ordentlig lös i mitten.
  5. Låt svalna.
  6. Gör crisptäcket. Smält hackad choklad och soyagrädde i en kastrull. Tillsätt sirapen och sjud i 5 minuter. Låt chokladblandningen svalna ordentligt. Rör därefter ner rice krispies. Viktigt att chokladblandningen är sval annars blir rice krispies sega av värmen.
  7. Ställ in i kylen innan servering. Går utmärkt att frysa.
 

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0