Citronmuffins med cashewnötter

 Citronmuffins med cashewnötter
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl havremjölk
  • 2 dl havregrädde (Carlshamn gott i maten)
  • 1 st ekologisk citron
  • 4 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl socker
  •  8 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 100 g cashewnötter
Gör så här:
  • Smält margarinet  i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt mjölk och grädde.
  • Riv skalet av en citron och rör ner i margarinblandningen.
  • Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör därefter ner margarinblandningen.
  • Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Tillsätt de grovhackade cashewnötterna. Blanda väl.
  • Klicka ut smeten i muffinsformar. Grädda i 200 grader i ca 15-20 minuter.
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0