Knäckig äppelpaj med smak av kanel

 
Supergod äppelpaj med ett tjockt knäckigt täcke!
 
Knäckig äppelpaj med kanel, ca 6-8 bitar
 
Täcke:
  • 300 g mjölkfritt margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk vaniljsocker
Fyllning
  • 10-12 äpple
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 0,5-1 msk kanel
  1. Blanda ihop alla ingredienser till täcket i en matberedare till en stor degklump.
  2. Skala och skär äpplena i klyftor. Lägg i en kastrull. Häll över kanel och klicka i margarinet under tiden äpplena sjuder på svag värme. Rör under tiden. När äpplena mjuknat ta från värmen.
  3. Lägg äppelblandningen i en form ca 29 cm. Tryck ut degen så att det täcker äpplena.
  4. Grädda i 225 grader i ca 30 minuter. Pajen blir som godast om den får svalna. Servera med oatly vaniljglass eller soya grädde.
 
 
 

Choklad och fudgetårta

 
Denna gjorde jag till min sons barnkalas, det var strykande åtgång. Det ska inte smaka eller vara en annorlunda konsistens bara för att det är mjölkfritt.
 
Choklad och fudgetårta
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 2,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Glasyr
  • 2 dl planti creamy cooking 
  • 2 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 100 g mjölkfri choklad
  • 100 g mjölkfritt margarin
Gör så här:
  1. Smält margarinet.
  2. Rör ihop socker, ägg och det smälta margarinet.
  3. Blanda ihop de torra ingredienser tillsätt därefter margarinblandningen. Rör smeten jämn.
  4. Smörj och bröa en springform, ca 29 cm i diameter och bred ut smeten. Grädda på 175 grader, ca 15 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.
  5. Gör glasyren. Blanda alla ingredienser utom matfettet i en kastrull. Låt massan småkoka under lite rörning tills den tjocknar ca 10-15 minuter.
  6. Tag från värmen och blanda ner det kalla margarinet i bitar.
  7. Bred glasyren över tårtan. Ställ tårtan kallt att stelna innan servering

Muffins med smak av Mariannegodis

 
Saftiga muffins med en härlig smak av Marianne och choklad. Viktigt att notera, Fazer meddelar att Marianne innehåller 0,5 gram mjölpulver per 100 gram. Jag har använt Marianne i bakverk innan denna information kom ut, så jag vet att min son klarar denna mängd. Är ni osäkra eller vet att det inte fungerar rekommenderar jag istället 200 gram mjölkfri mintchoklad. Blir minst lika gott.
 
Mariannemuffins ca 18 stycken
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl havregrädde (Carlshamn gott i maten)
  • 100 g finkrossad Fazer Marianne
  • 100 g finhackad mjölkfri choklad
  1. Vispa margarin och socker poröst.
  2. Tillsätt äggen under omrörning.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, marianne och choklad.
  4. Rör ner mjölblandningen i  äggsmeten,  och rör den jämn.
  5. Tillsätt havregrädden.
  6. Häll smeten i formar och grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
 
 

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0