Knäckig äppelpaj med smak av kanel

 
Supergod äppelpaj med ett tjockt knäckigt täcke!
 
Knäckig äppelpaj med kanel, ca 6-8 bitar
 
Täcke:
  • 300 g mjölkfritt margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk vaniljsocker
Fyllning
  • 10-12 äpple
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 0,5-1 msk kanel
  1. Blanda ihop alla ingredienser till täcket i en matberedare till en stor degklump.
  2. Skala och skär äpplena i klyftor. Lägg i en kastrull. Häll över kanel och klicka i margarinet under tiden äpplena sjuder på svag värme. Rör under tiden. När äpplena mjuknat ta från värmen.
  3. Lägg äppelblandningen i en form ca 29 cm. Tryck ut degen så att det täcker äpplena.
  4. Grädda i 225 grader i ca 30 minuter. Pajen blir som godast om den får svalna. Servera med oatly vaniljglass eller soya grädde.
 
 
 
ɑ n n i k ɑ
2015-02-27 @ 12:40:14
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Mumsigt :)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0