Jordgubbs- och cheesecakemuffins

Stora mäktiga muffins a la Amerika mått. Detta recept kommer från boken Sött från Norstedts och omgjort till mjölkfritt. Saftiga och goda!
 
Jordgubbs- och cheesecakemuffins 10 stycken
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1,5 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1-1,5 dl planti creamy cooking
Mjölkfri Cheesecakefyllning
  • 100g Cream jeezly
  • 4 msk socker
  • 1 ägg
  • 1 krm vaniljpulver
Jorgubbar
  • ca 100 g jordgubbar
  • 2 msk socker
  • 1,5 msk ljus maizena
Strössel
  • 25 g mjölkfritt margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
  1. Gör cheesecakefyllningen först. Vispa alla ingredienser luftigt. Ställ åt sidan.
  2. Gör sedan strössel. Smält margarinet, ta från värmen och tillsätt resten av ingredienserna. Blanda väl.
  3. Gör muffinssmeten. Vispa margarin och socker pösigt.
  4. Tillsätt äggen och sedan planti creamy cooking.
  5. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i äggblandningen. Blanda väl.
  6. Fyll smeten till hälften i stora muffinsformar, ställ gärna i en muffinsform för stadga.
  7. Skiva jordgubbar fint och blanda ihop med socker och maizena.
  8. Lägg ett lager jordgubbar i muffinsen. Häll sedan cheesecakefyllningen över.
  9. Fyll på med mer smet och avsluta med strössel.
  10. Grädda i ca 35 minuter, 175 grader. Känn med en sticka.
GoForFit
2016-04-30 @ 09:50:21
URL: http://goforfit.se/

Så himla gott! :)

sv: Tack snälla! :)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0