Mjölkfri prinsesstårta

Detta är en snabb, god tårta att slänga ihop. Smaken är syrlig och frisk, en favorit!
 
Mjölkfri prinsesstårta
 

Botten

 Görs i principen lika delar. Ta fram 3 lika stora glas. Knäck äggen (får inte vara kylskåpskalla), socker, vetemjöl+ 1 tsk bakpulver. Jag gjorde denna tårta på 4 ägg, och lite mindre socker. Vispa ägg och socker riktigt poröst, sikta ner mjölblandningen och rör om. Häll smeten i smord och bröad form, 20 cm i diameter. Grädda på 175 grader, ca 30 minuter, kolla med en sticka ska vara fast. Låt svalna innan den skärs. Perfekt att frysa den är till och med lättare att skära när den varit fryst.

Får att få tårtan jämn och snygg, tar jag den botten som är överst i formen och lägger den underst. Tänk upp-och-ner. Fyller tårtan i springformen och packar in i plastfolie och ställer kylskåpskallt. Går utmärkt att göra dagen innan och sen bara garnering samma dag som den ska serveras.

 
Fyllning 1
  • 225 g hallon
  • 1-1,5 dl florsocker
Fyllning 2
  • 2,5 dl alpro soyagrädde
  • 1 citron
  • 2 äggulor
  • 5 msk gelésocker multi
  • 1 msk vaniljsocker
Vaniljspackling
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl florsocker
  • 1,5 tsk hett vatten
  • 1 tsk vaniljpulver

Garnering.  Färdigköpt marsipanlock

 
Gör så här:
  1. Gör botten enligt beskrivning ovan. Dela i tre delar.
  2. Mixa hallon och florsocker till fyllningen. Bred på botten och lägg på nästa.
  3. Vispa soyagrädden hårt.
  4. Tryck ur saften av en citron i en kastrull. Tillsätt äggulor, gelésocker och vaniljsocker. Låt småputtra under omrörning i ca 3-5 minuter. Ta från plattan och låt svalna under omrörning.
  5. Vispa ner citronblandningen i soyagrädden och bred på botten.
  6. Lägg på sista botten. Vispa ihop alla ingredienser till spacklingen. Bred ett jämnt lager över hela tårtan. Lägg på marsipanlocket.
Anna
2016-04-15 @ 10:36:23
URL: http://annahermanson.blogg.se

Åh så gott!

GoForFit
2016-04-16 @ 08:36:26
URL: http://goforfit.se/

Så gott! :)

sv: De är verkligen otroligt goda :*




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0