Erics tårta no.2
Grattis min fina kille på 11 årsdagen!
Eric är anledningen till att denna blogg finns, varit mjölkallergiker sen 4 års ålder. Älskar dig min solstråle. Denna tårta görs med fördel dagen innan.
Erics tårta no.2
Följ receptet till tårtbotten, tryck HÄR
Fyllning 1 Hemkokt vaniljkräm, tryck HÄR (blir mycket men går utmärkt att frysa till senare användning)
Fyllning 2 Chokladmousse
- 2,5 dl alpro soyavisp
- 1 äggula
- 0,5 dl socker
- 0,5 dl planti creamy cooking
- 100 g mjölkfri choklad
Vaniljspackling , tryck HÄR
Gör så här:
- Gör tårtbotten enligt receptet. Ett tips är att göra den några dagar innan och frysa den. Lättare att skära, och tårtan går snabbare att slänga ihop.
- Gör vaniljkrämen enligt receptet.
- Gör chokladmoussen. Vispa soyavisp hårt och ställ svalt.
- Vispa äggula och socker pösigt i en kastrull. Värm ett par minuter under ständig omrörning. Tillsätt planti och sjud ett par minuter.
- Ta från värmen och rör ner chokladen. Låt svalna.
- Vispa ner chokladblandningen i soyavispen.
-
Dags att fylla tårtan. Dela i 3 delar. Får att få tårtan någorlunda jämn tar jag den botten som är överst i formen och lägger den underst. Tänk upp- och- ner. Fyller tårtan i springformen och packar in i plastfolie och ställer kylskåpskallt över natten. Ta fram tårtan och bred ett tunt lager med vaniljspackling, främst på toppen. Tårtan täcks med sugarpaste och dekorationerna är gjorda i marsipan och sugarpaste.