Chocolate-caramel pie
Detta är ett recept från tidningen hembakat som jag ändrat lite i. Mäktig och underbart god, en liten bit räcker
Chocolate- caramel pie
Pajdeg
- 2,5 dl vetemjöl
- 3/4 dl kakao
- 3/4 dl socker
- 110 g mjölkfritt margarin
- ca 1-2 vatten
Kolasås med jordnötter
- 3 dl socker
- 1 dl vatten
- 2,5 dl alpro soyavisp
- 2 tsk kakao
- 70 g mjölkfritt margarin
- 175 g saltade jordnötter
Ganache
- 150 g mjölkfri choklad
- 1 dl soyavisp
Gör så här:
- Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i en matberedare.
- Kavla ut degen och lägg i en pajform. Grädda botten i ca 25 minuter på 175 grader. Låt svalna.
- Gör kolasåsen. Koka socker och vatten, tillsätt soyavisp och kakao. Låt blandningen småkoka till 120 grader. Ta från värmen och tillsätt margarin och sedan jordnötterna. Blanda väl.
- Häll kolasåsen över pajbottnen när den kallnat. Låt stelna i frysen minst 1 timme.
- Gör ganache. Smält choklad över vattenbad och rör ner soyavisp därefter. Rör till en slät chokladsmet.
- Häll ganachen över kolasåsen och ställ åter in i frysen. Ta fram ca 15 minuter innan servering, och stjälp upp på serveringsfat. Kolasåsen ska vara något rinnig.
URL: http://ironheart.blogg.se
Så gott det ser ut. :)