Alicia Tårta

 Klart att vår nyaste tillskott i familjen ska firas med en egen tårta. En tårta med kokosbotten och krämig chokladmousse.
 
Alicia Tårta

Kokosbotten

  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl socker
  • 200 g kokos
  • 3 ägg
Chokladmousse
  • 2,5 dl alpro soyavisp
  • 1 lime
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl gelésocker multi
  • 100 g mjölkfri choklad
  • 5 stycken nötcreme á 18g (kan innehålla spår av mjölk)

Gör så här:

  1. Börja med botten. Smält margarinet och ta från plattan. Tillsätt socker och kokos. Blanda väl.
  2. Vispa ner äggen. Häll smeten i en bakpappersklädd springform ca 20 cm i diameter.
  3. Grädda på 175 grader, 20-25 minuter. Låt kallna.
  4. Gör moussen. Vispa soyavispen hårt.
  5. Tryck ur saften från en lime i en kastrull. Tillsätt äggulor och gelésocker. Värm på svag under ständig vispning ca 3-5 minuter. Ta från plattan och tillsätt chokladen och nötcreme. Rör till en slät kräm.
  6. Vispa ihop soyavisp med chokladkämen. Häll därefter över koksbotten. Ställ kylskåpskallt över natten alternativ i frysen för snabbare förtäring.
  7.  Serveras direkt om den stått i kylskåpet.

 

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0