Briochebullar med äppelkräm

Roy Fares goda recept. Förbereds dagen innan.
 
Briochebullar med äppelkräm
  • 4 ägg
  • 11,5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 30 g jäst
  • 2 dl havremjölk
  • 225 g mjölkfritt margarin
Äppelkräm
  • 3 äpplen
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 1,5 msk potatismjöl + 2 msk vatten

Mandel och kanelfyllning

  • 200 g mandelmassa
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 dl kanel
  • 150 g mjölkfritt margarin
Pärlsocker och ägg.
 
Gör så här:
  1. Häll alla ingredienser till degen utom margarinet i en matberedare. Arbeta degen smidig. Tillsätt margarinet lite i taget. Arbeta till degen är glansig och elastisk. Lägg degen i en bunke, plasta och låt vila över natten i kylskåpet.
  2. Gör äppelkrämen. Skala och skär äpplena i bitar. Lägg äppelbitarna, vaniljpulver, socker, vatten och citronsaften i en kastrull. Småkoka under omrörning, tills äpplena blir mosiga. Ta från värmen och mixa äpplena om det behövs. Rör ut potatismjöl med vatten. Tillsätt i kastrullen och låt allt småputtra ett par minuter.
  3. Gör mandel och kanelfyllningen. Blanda ihop alla ingredienser till en slät massa.
  4. Kavla ut degen till en rektangulär platta. Bred ut mandel och kanelfyllningen och rulla ihop degen. Dela i önskade bitar, och lägg i formar med snittytan uppåt. Låt jäsa ca 2 timmar. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och spritsa lite äppelkräm i mitten. Grädda ca 11 minuter, 190 grader.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0