Briochebullar med äppelkräm
Roy Fares goda recept. Förbereds dagen innan.
Briochebullar med äppelkräm
- 4 ägg
- 11,5 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 30 g jäst
- 2 dl havremjölk
- 225 g mjölkfritt margarin
Äppelkräm
- 3 äpplen
- 1 krm vaniljpulver
- 1 dl socker
- 0,5 dl vatten
- 1 msk pressad citronjuice
- 1,5 msk potatismjöl + 2 msk vatten
Mandel och kanelfyllning
- 200 g mandelmassa
- 1 msk vaniljsocker
- 0,5 dl kanel
- 150 g mjölkfritt margarin
Pärlsocker och ägg.
Gör så här:
- Häll alla ingredienser till degen utom margarinet i en matberedare. Arbeta degen smidig. Tillsätt margarinet lite i taget. Arbeta till degen är glansig och elastisk. Lägg degen i en bunke, plasta och låt vila över natten i kylskåpet.
- Gör äppelkrämen. Skala och skär äpplena i bitar. Lägg äppelbitarna, vaniljpulver, socker, vatten och citronsaften i en kastrull. Småkoka under omrörning, tills äpplena blir mosiga. Ta från värmen och mixa äpplena om det behövs. Rör ut potatismjöl med vatten. Tillsätt i kastrullen och låt allt småputtra ett par minuter.
- Gör mandel och kanelfyllningen. Blanda ihop alla ingredienser till en slät massa.
- Kavla ut degen till en rektangulär platta. Bred ut mandel och kanelfyllningen och rulla ihop degen. Dela i önskade bitar, och lägg i formar med snittytan uppåt. Låt jäsa ca 2 timmar. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och spritsa lite äppelkräm i mitten. Grädda ca 11 minuter, 190 grader.