Spindeltårta

Mörk chokladtårta med en liten twist av kaffe. Fungerar för alla åldrar!
Spindeltårta
Botten
- 200 g mjökfritt margarin
- 200 g mjölkfri choklad
- 1 dl kaffe
- 2 ägg
- 1 dl planti creamy cooking
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 dl kakao
- 1,5 dl socker
Glasyr
- 1,5 dl alpro soyavisp
- 0,5 dl ljus sirap
- 200g mjölkfri choklad
Dekoration: Vit kristyr och marsipan
Gör så här:
- Smält margarinet i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält.
- Rör ner kaffet.
- Tillsätt äggen och vispa slätt. Rör ner planti.
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, kakao och socker. Rör därefter ner i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda i ca 25 minuter, 175 grader. Låt kakan svalna.
- Gör glasyren. Koka ihop soyavisp och sirap. Ta från värmen och tillsätt chokladen. Rör till en jämn och slät blandning.
- Häll på kakan och låt svalna litegrann.
- Gör cirklar med kristyren och dra med en tandpetare från mitten och utåt.


URL: http://egosidan.blogg.se/
Har du gjort den? Passar till både kalas och halloween :)