Saftiga mjölkfria kardemummabullar
Inget går upp mot nybakade kardemummabullar!
Saftiga mjölkfria kardemummabullar
- 150 g mjölkfritt margarin
- 3 dl havredryck
- 2 dl planti creamy cooking
- 50 g jäst
- 1/2 tsk salt
- 1 dl socker
- 1 msk stött kardemumma
- ca 1,2 l vetemjöl
Fyllning:
- 200 g mjölkfritt margarin
- 2 dl brun farin
- 1 msk vaniljsocker
Garnering:
- uppvispat ägg med lite salt
- pärlsocker
- sockerlag 1 dl vatten + 1 dl socker. Kokas upp tills kristallerna smält.
Gör så här:
- Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt havredryck och planti, värm allt till 37 grader.
- Smula jästen i en degassistent. Häll i degspadet och blanda tills allt löst upp sig.
- Tillsätt salt, socker, nystött kardemumma och nästan all vetemjöl. Spara till utbakning.
- Arbeta degen smidig och låt sedan jäsa övertäckt till dubbel storlek.
- Gör under tiden fyllningen. Rör ihop ingredienserna till en slät smet.
- Stjälp upp degen och kavla ut till en rektangulär platta. Bred fyllningen på och vik degen dubbelt. Ta ut remsor och snurra degen.
- Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa övertäckt 1 timme.
- Pensla med uppvispat ägg med lite salt i. Strö över pärlsocker. Grädda 225 grader ca 8-10 minuter.
- När bullarna är färdiggräddade pensla med sockerlagen.
URL: http://familjeliv.se/blogg/domkallarmighannes
Gud va gott