Saftiga mjölkfria kardemummabullar

 
Inget går upp mot nybakade kardemummabullar!
 
Saftiga mjölkfria kardemummabullar
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl havredryck
  • 2 dl planti
  • 50 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 1 msk stött kardemumma
  • ca 1,2 l vetemjöl
Fyllning:
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl brun farin
  • 1 msk vaniljsocker
Garnering:
  • uppvispat ägg med lite salt
  • pärlsocker
  • sockerlag 1 dl vatten + 1 dl socker. Kokas upp tills kristallerna smält.

Gör så här:

  1. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt havredryck och planti, värm allt till 37 grader.
  2. Smula jästen i en degassistent. Häll i degspadet och blanda tills allt löst upp sig.
  3. Tillsätt salt, socker, nystött kardemumma och nästan all vetemjöl. Spara till utbakning.
  4. Arbeta degen smidig och låt sedan jäsa övertäckt till dubbel storlek.
  5. Gör under tiden fyllningen. Rör ihop ingredienserna till en slät smet.
  6. Stjälp upp degen och kavla ut till en rektangulär platta. Bred fyllningen på och vik degen dubbelt. Ta ut remsor och snurra degen.
  7. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa övertäckt 1 timme.
  8. Pensla med uppvispat ägg med lite salt i. Strö över pärlsocker. Grädda 225 grader ca 8-10 minuter.
  9. När bullarna är färdiggräddade pensla med sockerlagen.
 
 
 
 
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

Gud va gott




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0