Goda Raw chokladbollar
Goda, mättande energibollar!
Goda Raw chokladbollar ca 12 stycken
- 15 färska urkärnade dadlar
- 1 dl hasselnötter
- 5 torkade aprikoser
- 1 dl soltorkade mullbär
- 1 dl havregryn
- 3 msk raw kakao
- 1 krm vaniljpulver
- ca 2-3 msk vatten
Garnering: 150g mjölkfri choklad (gärna märket ichoc), kokossocker
Gör så här:
- Mixa dadlar slätt.
- Mixa hasselnötter fint.
- Mixa därefter ihop alla ingredienser till en kladdig smet. Ställ kylskåpskallt ca 30 minuter.
- Rulla små bollar.
- Smält chokladen över ett vattenbad, doppa bollarna hastigt i chokladen. Strö lite kokossocker över.
- Mina raw bollar förvarar jag i frysen och tar upp 5-10 minuter innan servering. Föredrar de lite kalla men det är en smaksak.