Kladdkaka med lakritsglasyr

För lakritsälskaren! Ursprungsrecept från Leila Lindholm.
 

Kladdkaka

  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
Lakritsglasyr
  • 2 dl alpro soyagrädde
  • 1,5 dl muscovadosocker
  • 1 dl glykos
  • 2 msk kakao
  • 100 g mjölkfri choklad
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 msk kung markatta lakritspulver
Garnering: Flingsalt
 
Gör så här:
  1. Smält margarinet i en kastrull, tillsätt majsoljan. Ta från värmen.
  2. Vispa ägg, socker och farinsocker pösigt. Rör ner margarinet.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad springform 24 cm i diameter.
  5. Grädda på 150 grader, ca 30 minuter. Ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna.
  6. Gör glasyren. Koka upp soyagrädde, muscovadosocker och glykos. Ta från värmen, tillsätt resten av ingredienserna utom margarinet. Rör väl.
  7. Tillsätt margrinet och rör till en slät smet.
  8. Bred glasyren över den avsvalna kladdkakan och toppa med lite flingsalt. Ställ svalt.
hungrigast.blogg.se
2016-04-09 @ 20:39:39
URL: http://hungrigast.blogg.se/

Spännande! Måste testas.😀

Svar: Ja det tycker jag absolut du ska göra:)
Anna




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0