Kladdkaka med lakritsglasyr
För lakritsälskaren! Ursprungsrecept från Leila Lindholm.
Kladdkaka
- 50 g mjölkfritt margarin
- 0,5 dl rapsolja
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 1 dl farinsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 4 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
Lakritsglasyr
- 2 dl alpro soyagrädde
- 1,5 dl muscovadosocker
- 1 dl glykos
- 2 msk kakao
- 100 g mjölkfri choklad
- 100 g mjölkfritt margarin
- 1 msk kung markatta lakritspulver
Garnering: Flingsalt
Gör så här:
- Smält margarinet i en kastrull, tillsätt majsoljan. Ta från värmen.
- Vispa ägg, socker och farinsocker pösigt. Rör ner margarinet.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad springform 24 cm i diameter.
- Grädda på 150 grader, ca 30 minuter. Ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna.
- Gör glasyren. Koka upp soyagrädde, muscovadosocker och glykos. Ta från värmen, tillsätt resten av ingredienserna utom margarinet. Rör väl.
- Tillsätt margrinet och rör till en slät smet.
- Bred glasyren över den avsvalna kladdkakan och toppa med lite flingsalt. Ställ svalt.
URL: http://hungrigast.blogg.se/
Spännande! Måste testas.😀