Choklad & Jordnötsbitar

Detta recept kommer från tidningen Hembakat. Jag använde blandade nötter än bara jordnötter i glasyren då det tilltalar mig mer. Goda blev dem i alla fall.
 
Choklad & Jordnötsbitar
  • 1,5 dl brun farin
  • 1 dl socker
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl jordnötssmör crunchy
  • 1 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 100 g mjölkfri choklad
Glasyr
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 75 g mjölkfri choklad
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl grovhackade blandade nötter eller saltade jordnötter
Gör så här:
  1. Rör farin, socker, margarin och jordnötssmör smidigt. Rör ner ägget.
  2. Hacka chokladen grovt och blanda med mjöl och bikarbonat. Blanda ner det i smörsmeten.
  3. Bred ut smeten i en mindre bakpapperskläddform ca 25¤35 cm.
  4. Grädda kakan ca 20 min, 175 grader.
  5. Gör glasyren. Smält margarinet i en kastrull, ta från värmen. Blanda ner chokladen och låt den smälta. Tillsätt florsocker och vaniljsocker, rör om.
  6. Bred glasyren över den något avsvalnade kakan. Strö över nötterna. Låt kallna och skär i önskade rutor.
 
 
Veronica Wallgren
2016-03-04 @ 10:48:24
URL: http://wallgrenveronica.blogg.se/

Åh vad gott :)

Silja
2016-04-11 @ 23:17:42
URL: http://callshappines.blogg.se

Verkar supergott 😍

Maria
2016-04-12 @ 11:44:03
URL: http://www.mariasfavoriter.blogg.se

Åhh ser jättegoda ut!
Recept är sparat.
:)

Svar: Va kul, skriv vad du tycker sen!
Anna




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0