Choklad & Jordnötsbitar
Detta recept kommer från tidningen Hembakat. Jag använde blandade nötter än bara jordnötter i glasyren då det tilltalar mig mer. Goda blev dem i alla fall.
Choklad & Jordnötsbitar
- 1,5 dl brun farin
- 1 dl socker
- 200 g mjölkfritt margarin
- 1 dl jordnötssmör crunchy
- 1 ägg
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 100 g mjölkfri choklad
Glasyr
- 75 g mjölkfritt margarin
- 75 g mjölkfri choklad
- 2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl grovhackade blandade nötter eller saltade jordnötter
Gör så här:
- Rör farin, socker, margarin och jordnötssmör smidigt. Rör ner ägget.
- Hacka chokladen grovt och blanda med mjöl och bikarbonat. Blanda ner det i smörsmeten.
- Bred ut smeten i en mindre bakpapperskläddform ca 25¤35 cm.
- Grädda kakan ca 20 min, 175 grader.
- Gör glasyren. Smält margarinet i en kastrull, ta från värmen. Blanda ner chokladen och låt den smälta. Tillsätt florsocker och vaniljsocker, rör om.
- Bred glasyren över den något avsvalnade kakan. Strö över nötterna. Låt kallna och skär i önskade rutor.
URL: http://wallgrenveronica.blogg.se/
Åh vad gott :)