Smarrig Bountykaka
Choklad och kokos gifter sig fint. Godare än godiset Bounty är dessa kakor. Ursprungsrecept från tidningen Hembakat.
Smarrig Bountykaka
- 3 ägg
- 3 dl socker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 3 msk kakao
- 200 g mjölkfritt margarin
- 2 dl vatten
Kokoskräm
- 200 g mjökfritt margarin
- 4 dl florsocker
- 2 ägg
- 200 g riven kokos
- 1 krm vaniljpulver
Garnering: 200 g mjölkfri choklad, 0,5 msk olja
Gör så här:
- Smält margarinet, tillsätt vatten och koka upp. Ta från värmen.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda samman mjöl, bakpulver och kakao, rör ner i äggblandningen.
- Tillsätt margarinblandningen och rör ihop väl.
- Häll smeten i en smord och bröad form ca 30¤20 cm.
- Grädda ca 20 minuter, 175 grader.
- Låt svalna.
- Gör kokoskrämen. Smält margarinet i en kastrull, ta från värmen och vispa ner ägg, kokos och vaniljpulver.
- Bred krämen över den svalna kakan. Sätt in i frysen ett par timmar.
- Smält choklad över ett vattenbad, tillsätt olja och rör om.
- Bred chokladen över den kalla kakan, skär i önskade bitar.
- Förvaras i kylen och går utmärkt att frysa.