Raw kladdkaka
Supergod raw kladdkaka!
Raw kladdkaka
Botten
- 4 dl naturella blandade nötter. Jag använde cashew, mandel, pekannötter, paranötter och jordnötter
- 15 färska dadlar
- 3 msk raw kakao
Topping
- 3 dl naturella cashewnötter
- 0,5 dl raw kakao
- 0,5 dl agavesirap
- 4 msk kokosolja
Gör så här:
- Mixa nötterna fint.
- Mixa dadlarna.
- Blanda samman alla ingredienser till en kladdig smet. Tryck ut i en bakpappersklädd springform ca 20 cm i diameter. Ställ i frysen.
- Gör toppingen. Mixa cashewnötterna tills det blir krämigt, mixa ner resten av ingredienserna.
- Bred toppingen på botten. Ställ åter i frysen minst några timmar innan servering. Går utmärkt att göra några dagar innan och förvara i frysen. Tänk på att tina i rumstemperatur en stund innan.