Ultimate chocolate pastry

Bloggen har fyllt 1 år. Det har firats med i mitt tycke den godaste chokladbakelse jag gjort. Är brownie, chokladmousse och nutella favoriter ja då är denna helt rätt! Originalreceptet till brownien är Roy Fares.
 
Ultimate chocolate pastry, 5 stora bakelser
 

Brownie

  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl kakao
  • nya salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
Chokladmousse
  • 2 dl alpro soyagrädde
  • 0,5 dl planti creamy cooking (havregrädde)
  • 100 g mjölkfri choklad
  • 1 äggula
  • 0,5 dl socker

Hasselnötscreme

  • 200 g hasselnötter
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl florsocker
  • ca 1 dl kakao
  • 3 msk majsolja
Gör så här:
  1. Gör brownien. Smält margarinet i en kastrull. Ta från värmen.
  2. Blanda socker, kakao, salt och vaniljsocker. Tillsätt margarinet och rör om.
  3. Rör ner ett ägg i taget. Vänd ner vetemjölet och blanda till en slät smet.
  4. Bred ut smeten i en smord och bröad form ca 20¤30 cm. Grädda i ca 15-18 minuter, 175 grader. Låt svalna.
  5. Gör chokladmoussen. Vispa soyagrädde hårt. Ställ i kylskåp.
  6. Koka upp havregrädden, ta från värmen.
  7. Häll socker och äggula i en kastrull, låt sjuda under omrörning ett par minuter.
  8. Häll havregrädden över äggblandningen och vispa ihop. Låt sjuda ett par minuter under ständig vispning. 
  9. Ta från värmen och bryt ner chokladen i äggblandningen. Rör tills chokladen är helt smält. Låt svalna.
  10. Vispa ihop chokladblandningen med alpro soyagrädde. Ställ svalt.
  11. Gör hasselnötscremen. Rosta hasselnötter i ugn ca 10 minuter på 200 grader.
  12. Gnugga bort skalet på hasselnötterna i en handduk.
  13. Mixa hasselnötterna till en krämig massa. Mixa ner resten av ingredienserna tills allt är blandat.
  14. Sätt nu ihop bakelsen. Stansa ut browniebotten, med en dessertring.
  15. Fyll sedan på med chokladmousse över browniebotten. Ställ i frysen ca 1 h tills moussen stelnat. Bred ett tunt lager med hasselnötscreme på toppen. Ta bort dessertringen och garnera efter tycke och smak. Servera genast eller förvara desserten i frysen fram till 10 minuter innan servering. Fick en del browniebotten över. Skär i små bitar eller bred hasselnötscremen över och skär i önskade bitar. Hasselnötscremen går utmärkt att frysa och använda som fyllning i tårta.
 

 

 

 
 
 
 
Skogsraah
2016-02-21 @ 14:10:13
URL: http://skogsraah.se

Oooj vad gott det ser ut!

Veronica Wallgren
2016-02-21 @ 14:23:16
URL: http://wallgrenveronica.blogg.se/

Oj vad god den såg ut!

Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG
2016-02-21 @ 22:32:07
URL: http://beattriicee.blogg.se/

Det verkligen för att för att vara sant! :)

AngelicasVärld
2016-02-22 @ 19:03:34
URL: http://angelicasvarld.com/

Men så galet gott det där såg ut!

starsinlife.blogg.se
2016-02-22 @ 20:24:22
URL: http://starsinlife.blogg.se/

Ååå jisses vad gott o mumsigt;) vad fina dessutom. .. kram

starsinlife.blogg.se
2016-02-22 @ 20:24:23
URL: http://starsinlife.blogg.se/

Ååå jisses vad gott o mumsigt;) vad fina dessutom. .. kram

starsinlife.blogg.se
2016-02-22 @ 20:24:25
URL: http://starsinlife.blogg.se/

Ååå jisses vad gott o mumsigt;) vad fina dessutom. .. kram

starsinlife.blogg.se
2016-02-22 @ 20:24:27
URL: http://starsinlife.blogg.se/

Ååå jisses vad gott o mumsigt;) vad fina dessutom. .. kram

Emma -Merakibeauty.se
2016-02-23 @ 09:25:26
URL: http://merakibeauty.se

svar; tack det är essie - bahama mama :)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0