Fyllda lakritspraliner
Älskar lakrits och dessa är suveränt goda. Recept från kung markatta. Godiset (hjärtat) längst till höger i bild.
Fyllda lakritspraliner
- 50 + 100 g mjölkfri choklad
- 1 dl alpro visp
- 1 msk kokossocker
- 0,5 msk kokosolja
- lakritspulver
Gör så här:
- Koka upp alpro visp och kokossocker i en katrull. Ta från värmen och tillsätt 50 g mjölkfri choklad. Rör tills all choklad har smält.
- Rör ner kokosolja och tillsätt lakritspulver. Smaka dig fram hur mycket lakrits du vill ha.
- Ställ in smeten i kylen minst 3 timmar.
- Smält resten av chokladen över ett vattenbad. Pensla insidan av 10 formar med chokladen. Ställ in i kylen för att stelna.
- Fördela sedan lakritssmeten i formarna och täck med resten av den smälta chokladen. Ställ in i kylen och låt stelna innan pralinerna tas ur formen.