Fyllda lakritspraliner

Älskar lakrits och dessa är suveränt goda. Recept från kung markatta. Godiset (hjärtat) längst till höger i bild.
 
Fyllda lakritspraliner
  • 50 + 100 g mjölkfri choklad
  • 1 dl alpro visp
  • 1 msk kokossocker
  • 0,5 msk kokosolja
  • lakritspulver
Gör så här:
  1. Koka upp alpro visp och kokossocker i en katrull. Ta från värmen och tillsätt 50 g mjölkfri choklad. Rör tills all choklad har smält.
  2. Rör ner kokosolja och tillsätt lakritspulver. Smaka dig fram hur mycket lakrits du vill ha.
  3. Ställ in smeten i kylen minst 3 timmar.
  4. Smält resten av chokladen över ett vattenbad. Pensla insidan av 10 formar med chokladen. Ställ in i kylen för att stelna.
  5. Fördela sedan lakritssmeten i formarna och täck med resten av den smälta chokladen. Ställ in i kylen och låt stelna innan pralinerna tas ur formen.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0