Ljuvlig Morotstårta

Topp 5 bland mina favoriter hamnar morotskaka. Har länge velat göra en mjölkfri variant men dragit mig för det, då det inte är helt lätt att hitta ett bra och gott alternativ till philadelphiaost. Efter lite experimenterande, med mindre lyckade resultat har jag här ett recept på en ljuvligt god morotskaka- tårta.
 
Ljuvlig Morotstårta 
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 5 dl rivna morötter
Glasyr
  1. 200 g Cream jeezly från Astrid och Aporna
  2. 200 g mjölkfritt margarin
  3. 3,5 dl florsocker
  4. 1,5 msk vaniljsocker
Gör så här:
  1. Smält margarinet och låt det svalna.
  2. Smörj och bröa en springform ca 29 cm i diameter eller en mindre form om du vill göra traditionella fyrkanter.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda samman alla torra ingredienser utom morötter, sikta ner i äggblandningen och rör om.
  5. Riv morötter snabbt och blanda ner i smeten (ligger morötter framme en stund har de en tendens att få en liten grönaktig färg och det ser inte aptitligt ut i kakan).
  6. Häll smeten i springformen och grädda i ca 25-30 minuter, 175 grader. Låt svalna.
  7. Gör glasyren. Mixa samman alla ingredienser till en slät kräm. Ställ kylskåpskallt en stund.
  8. Bred eller spritsa krämen över kakan.
 
Veronica Wallgren
2016-04-03 @ 14:09:52
URL: http://wallgrenveronica.blogg.se/

Åh vad gott!

starsinlife.blogg.se
2016-04-05 @ 07:41:34
URL: http://starsinlife.blogg.se/

Åhhh så fin!!

Beccashammies
2016-04-07 @ 20:57:34
URL: http://beccashammies.blogg.se

Så gott det ser ut! :)

Silja
2016-04-22 @ 00:48:09
URL: http://callshappines.blogg.se

Åh vad god den ser ut😍 Astrid och aporna oxå, nice!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0