Kladdkaka med en tvist av lime och kokos
Försvinnande god! Denna har jag hittat i en gammal Allerstidning och gjort om efter mitt tycke.
Kladdkaka med en tvist av lime och kokos
- 200 g mjölkfritt margarin
- 200 g mörk choklad
- 3 ägg
- 2,5 dl socker
- 0,5 krm salt
- 0,5 msk vaniljsocker
- 1,5 msk limesaft
- 1 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 dl kokos
Gör så här:
- Smält margarinet och hälften av chokladen i en kastrull.
- Vispa ägg, socker, salt och vaniljsocker poröst.
- Rör i limesaft och chokladblandningen i äggsmeten. Sikta i mjöl och bakpulver. Blanda väl.
- Häll smeten i en smord och bröad springform ca 24 cm i diameter.
- Hacka resten av chokladen och strö över tillsammans med kokos.
- Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Kakan ska vara lös i mitten.
- Låt svalna och kyl innan servering.