Sverigetårta med citronglasyr & saftiga blåbärsmuffins

Sveriges Nationaldag. Det firas med saftiga blåbärsmuffins och en Sverigetårta med citronglasyr. Samma bas i båda bakverken. Enkelt och så gott!
 
Sverigetårta  med citronglasyr & Saftiga blåbärsmuffins
 
Tårta
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl havregrädde (planti)
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
Glasyr
  • 2 ägg
  • 1,5 dl alpro soya grädde
  • 1 msk maizena
  • Saften av 1 citron och lite citronskal
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering blåbär och flagad mandel

 Gör så här till tårtan:

  1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
  2. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt havregrädden. Blanda samman med äggsmeten.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd därefter ner i smeten. Rör om.
  4. Smörj och bröa en springform 26 cm i diameter.
  5. Grädda tårtan på 175 grader ca 30 min.
  6. Gör glasyren. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt småkoka under ständig vispning i ca 3 min.
  7. Ta från värmen och fortsätt vispa nån minut. Ställ svalt.
  8. När glasyren svalnat, vispa upp till en fluffig kräm. Bred på den svalna tårtan. Garnera med blåbär och flagad mandel.

Gör så här till muffinsen:

  1. Gör smeten på samma sätt som tårtan.
  2. Häll smeten i muffinsformar. Tryck i önskad mängd blåbär.
  3. Grädda på 175 grader i ca 20 minuter.
 
 
 
ɑ n n i k ɑ
2015-06-06 @ 18:42:11
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Gott!

Beatrice Jakobsson - Fotograf
2015-06-07 @ 00:21:02
URL: http://beattriicee.blogg.se/

Gud vad gott och fint! :)

Svar: Tackar:)
Anna

starsinlife.blogg.se
2015-06-07 @ 11:45:09
URL: http://starsinlife.blogg.se/

Vad fin!! Ser god ut

Svar: Tack, ja den är rätt smarrig:)
Anna

coffeeandcupcake.blogg.se
2015-06-28 @ 10:17:06
URL: http://coffeeandcupcake.blogg.se/

Mums den såg jättegod ut :D

Svar: Mycket:)
Anna




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0