Drömtårta med crisp

En klassiker som har lika många namn som den går att variera. Går snabbt att slänga ihop och tilltalar de flesta. Limegrädden är pricket över i:et. Blir bara godare om den får stå i kylskåpet över natten.
 
Drömtårta med crisp
Marängbotten
  • 4 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 3 dl Kellogg´s rice krispies
Kräm
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 4 äggulor
  • 1 dl alpro soyagrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl socker
Limegrädde
  • 2,5 dl alpro soyagrädde
  • 1-1,5 dl limecurd
  • Garnering jordgubbar
Gör så här:
  1. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  2. Vispa ner sockret och blanda därefter försiktigt ner rice krispies.
  3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd form ca 30¤30 cm.
  4. Grädda på 125 grader ca 60 minuter. Låt svalna.
  5. Gör krämen. Koka ihop alla ingredienser i en kastrull under ständig vispning. Krämen tjocknar. Låt svalna.
  6. Dela marängbotten i två delar och bred på krämen på ena halvan och lägg på den andra halvan.
  7. Gör limegrädden. Vispa soyagrädden hårt och blanda därefter i limecurd. Bred på marängtårta och garnera med jordgubbar.
 
 
ɑ n n i k ɑ
2015-06-19 @ 12:13:34
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Gott :D

starsinlife.blogg.se
2015-06-20 @ 14:11:58
URL: http://starsinlife.blogg.se/

Åhh gud vad smarrigt :)

Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG
2015-06-20 @ 20:39:29
URL: http://beattriicee.se/

Mums vad gott! :D

oscar
2015-06-21 @ 22:29:07
URL: http://bikten.nu

Vilken härlig och inspirerande blogg du har!

Svar: Tack, vad glad jag blir!
Anna

Annica
2015-06-27 @ 23:02:21
URL: http://www.luxurious.blogg.se

Vilken härlig blogg!
Den här drömtårtan ska jag lätt pröva på. :)

Svar: Tack!
Anna

sandra
2015-07-10 @ 16:12:03
URL: http://atilio.metromode.se

Amen ååh, så gott!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0