Muffins med smak av Mariannegodis

 
Saftiga muffins med en härlig smak av Marianne och choklad. Viktigt att notera, Fazer meddelar att Marianne innehåller 0,5 gram mjölpulver per 100 gram. Jag har använt Marianne i bakverk innan denna information kom ut, så jag vet att min son klarar denna mängd. Är ni osäkra eller vet att det inte fungerar rekommenderar jag istället 200 gram mjölkfri mintchoklad. Blir minst lika gott.
 
Mariannemuffins ca 18 stycken
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl havregrädde (Carlshamn gott i maten)
  • 100 g finkrossad Fazer Marianne
  • 100 g finhackad mjölkfri choklad
  1. Vispa margarin och socker poröst.
  2. Tillsätt äggen under omrörning.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, marianne och choklad.
  4. Rör ner mjölblandningen i  äggsmeten,  och rör den jämn.
  5. Tillsätt havregrädden.
  6. Häll smeten i formar och grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
 
 
ɑ n n i k ɑ
2015-02-26 @ 19:47:34
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Gott

Svar: Mycket gott:)
Anna




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0