Kaka med Wienernougatfyllning

 
En riktig höjdare för Wienernougatälskare!
 
Kaka med Wienernougatfyllning, ca 20 stycken
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g mjölkfritt margarin
Fyllning
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 1 msk ljus sirap
  • 3 msk Carlshamn gott i maten
  • 0,5 dl socker
  • 100 g Fazer wienernougat
Gör så här:
  1. Blanda alla torra ingredienser tillsätt därefter margarinet. Arbeta degen smidig.
  2. Ställ degen i kylen under tiden du gör fyllningen.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en kastrull. Sjud på svag värme under omrörning ca 5 minuter.
  4. Rulla kulor av degen och lägg i form. Gör en fördjupning och fyll upp med nougatfyllningen.
  5. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
  6. Ev. Fyll på med mer nougatfyllning.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0