Chocolate chip cookies

 
Chocolate chip cookies
 
Har länge letat efter ett bra recept på dessa kakor och äntligen hittat det ultimata. Kakan är lagom seg med härlig smak av choklad. Grundreceptet är lånat av lillkakan.wordpress.com och därefter omgjort litegrann.
 
  • 300 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl  socker
  • 2 dl brun farin
  • 2 ägg
  • 5 tsk vaniljsocker
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 msk kakao
  • 200 g odense mörka choklad knappar. (Dessa kan innehålla spår av mjölk. Går lika bra med annan mörk hackad choklad)

 

Gör så här:

  1. Smält margarinet.
  2. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Häll därefter på det smälta margarinet och vispa ordentligt.
  3. Blanda i resten av ingredienserna. Rör smeten tills den blir som en stor boll.
  4. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter.

Låt kakorna svalna på plåten innan dom flyttas. Ju längre dom får svalna desto krispigare och sega blir dem.

 

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0