Saffranskrans

 Saffranskrans
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 0,5 g saffran
  • 1 dl havremjölk
  • 1 dl havregrädde (planti creamy cooking)
  • 20 g färsk jäst
  • 0,5 dl socker
  • 5-6 dl vetemjöl
Fyllning
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 0,5 dl socker
  • 3 msk rörsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Pensling: ägg, rörsocker. kokos
Gör så här:
  1. Smält margarinet. Rör ner saffranet. Tillsätt havremjölk och havregrädde, värm till 37 grader.
  2. Smula jästen i en degbunke. Häll över margarinblandningen och rör om ordentligt.
  3. Tillsätt mjöl och socker och arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt 40 minuter.
  4. Gör under tiden fyllningen. Blanda samman alla ingredienser till en smet.
  5. Lägg bakplåtspapper i en springform ca 24 cm i diameter.
  6. Kavla degen till en rektangulär platta och bred på fyllningen. Rulla ihop degen och skär ca 4 cm bitar. Lägg i formen med snittytan uppåt. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
  7. Pensla med uppvispat ägg och strö över rörsocker och kokos. Grädda i ca 20 minuter, 200 grader.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0