Saffranskrans

Saffranskrans
- 50 g mjölkfritt margarin
- 0,5 g saffran
- 1 dl havremjölk
- 1 dl havregrädde (planti creamy cooking)
- 20 g färsk jäst
- 0,5 dl socker
- 5-6 dl vetemjöl
Fyllning
- 100 g mjölkfritt margarin
- 0,5 dl socker
- 3 msk rörsocker
- 1 msk vaniljsocker
- Pensling: ägg, rörsocker. kokos
Gör så här:
- Smält margarinet. Rör ner saffranet. Tillsätt havremjölk och havregrädde, värm till 37 grader.
- Smula jästen i en degbunke. Häll över margarinblandningen och rör om ordentligt.
- Tillsätt mjöl och socker och arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt 40 minuter.
- Gör under tiden fyllningen. Blanda samman alla ingredienser till en smet.
- Lägg bakplåtspapper i en springform ca 24 cm i diameter.
- Kavla degen till en rektangulär platta och bred på fyllningen. Rulla ihop degen och skär ca 4 cm bitar. Lägg i formen med snittytan uppåt. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över rörsocker och kokos. Grädda i ca 20 minuter, 200 grader.