Hallonmousse på browniebotten

Hallonmousse och brownie gifter sig fint! Tårtan görs med fördel dagen innan då den behöver frysas. Brownien är Roy Fares recept och en av mina favoriter. Moussen gör jag med gelésocker då jag vill ha den vegetarisk, den blir dock inte lika fast som med gelatinblad, men det är en smaksak.
Hallonmousse på browniebotten
Brownie, klicka för recept HÄR
Halllonmousse
- 2 dl alpro soyagrädde
- 2 äggvitor
- några droppar citronjuice
- 2 dl gelesocker Multi
- 1 dl vatten
- 225 gram hallon
Gör så här:
- Följ receptet till Brownie men grädda i en smord och bröad springform 26 cm i diameter. Grädda i 20 minuter. Låt svalna i formen.
- Gör hallonmoussen. Vispa soyagrädde hårt.
- Vispa äggvitor och citronjuice fast.
- Koka upp gelésocker och vatten.
- Häll sockervattnet i äggviteblandningen och vispa marängen ytterligare 5 minuter.
- Mixa hallonen och vänd ner i marängen, blanda väl.
- Häll moussen över browniebotten och ställ formen i frysen minst 5 timmar. Ta fram 20 minuter innan servering.