Chocolate cinnamon buns

Fick en massa glasyr över från en tårta. Testade det som fyllning i bullar och det gick hem!
 
Chocolate cinnamon buns
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl havremjölk
  • 2 dl planti creamy cooking (havregrädde)
  • 50 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 1,5 tsk kanel
  • ca 13 dl vetemjöl
Chokladfyllning
  • 2,5 dl alpro soyagrädde
  • 6 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 200 g mjölkfri choklad
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 msk vaniljsocker
Gör så här:
  1. Börja med chokladfyllningen. Vispa äggulor, socker och grädde i en kastrull. Värm på svag värme under ständig vispning. Smeten ska tjockna.
  2. Ta kastrullen från värmen och tillsätt choklad, margarin och vaniljsocker. Rör smeten slät.
  3. När smeten har svalnat, vispa den fluffig. Ställ i kylskåp.
  4. Gör bulldegen. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt havremjölken och havregrädden. Värm till 37 grader.
  5. Lös jästen i en degbunke och tillsätt margarinblandningen under omrörning.
  6. Rör därefter ner salt, socker, kanel och nästan all vetemjöl, spara 2 dl till utbakningen. Arbeta degen smidig. Täck med bakduk och jäs till dubbel storlek.
  7. Stjälp upp degen på bakbord och arbeta den smidig.
  8. Dela degen i två delar. Kavla ut till en rektangulär platta. Bred på chokladfyllningen. Rulla samman degen och skär i jämnstora bitar. Lägg i bullformar. Låt jäsa under bakduk ca 30-45 minuter.
  9. Pensla med uppvispat ägg, strö på rörsocker och hackad flagad mandel. Grädda på 200 grader ca 10 minuter.
 

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0