Mjölkfri Budapesttårta

Budapestrulle som blev en tårta. Snabb att göra och går åt lika snabbt. Solklar favorit i detta hushåll!
 
Mjölkfri Budapesttårta
  • 5 äggvitor + 1 dl socker
  • 2 dl hasselnötmjöl
  • 0,5 dl maizena
  • 1 dl socker
  • 2,5 dl alpro soyavisp
  • 0,5 dl lemoncurd
  • 1 burk mandariner i sockerlag
Garnering: Smält mjölkfri choklad
 
Gör så här:
  1. Vispa äggvitor fast och tillsätt lite i taget av sockret, vispa till en fast maräng.
  2. Blanda hasselnötsmjöl, maizena och socker i en bunke.
  3. Sikta därefter ner mjölblandningen, blanda försiktigt.
  4. Bred ut smeten i två cirklar på bakpappersklädd plåt.
  5. Grädda på 175 grader i 20 min, lufta ugnen ett par sekunder och baka ytterligare 2 minuter.
  6. Låt bottnarna svalna.
  7. Vispa soya hårt och blanda därefter i lemoncurd, vispa igen.
  8. Bred soyavisp på botten och lägg mandariner ovanpå. Lägg på sista botten och ringla smält choklad ovanpå, garnera med mer soyavisp om så önskas.
 
 
 

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0